Günün Fırsatı

Salgam Suyu Nasil Yapılır ? Salgam Suyu Tarifi ve Hazirlanisı

www.tips-fb.com
Şalgam Suyu Nasıl Yapılır ? Şalgam Suyu Tarifi ve Hazırlanışı

Biz İskenderunluların sevdiği ve yemeklerin yanında özellikle mangal gibi özel yemeklerin yanında özenle hazırladığımız şalgam, nasıl mı yapılır, çok kolay bakın bu tariften sonra hepimiz şalgam yapıcak ve tüm ailemizle birlikte çok faydalı olan şalgamı içeceğiz, hadi tarife geçelim.
Şalgam suyu midenin hazmını kolaylaştıran, özelliklede mangal ve kebap yerken içilebilecek faydalı bir içecektir. Yapılışı da öyle çok zor değildir.

Malzemeler:

İspanakli sac böregi nasil yapilir

www.tips-fb.com

MALZEMELER:
Hamuru:
2 su bardağı un
1 yemek kaşığı bira mayası
1 tatlı kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
2 yemek kaşığı sıvı yağ
yeteri kadar ılık su (yarı yarıya süt de kullanılabilir)

Hatay yemekleri-Biberli susamli acili ekmek

www.tips-fb.com

MALZEMELER:
1 çay bardağı sıvı yağ
1 su barda
ğı ılık süt+su(ya da sade su)
1 paket (42 gr’lık) ya
ş maya veya 1 yemek kaşığı bira mayası
1 tatlı ka
şığı şeker
1 tatlı ka
şığı tuz
alabildi
ği kadar un

İç harcı:

Dilimli turunc/ portakal receli nasil yapilir

www.tips-fb.com
MALZEMELER:
6 adet yafa portakal (veya limon, greyfurt,amber, turunç)
6 su bardağı şeker
yarım limon suyu veya 1 gr limon tuzu

YAPILIŞI:

Portakal kabugu receli

www.tips-fb.com

MALZEMELER:
8 yafa portakal (2 kg)
8 su bardağı şeker (2 kg)
4 su bardağı su
1 adet limonun suyu ya da 1 gr limon tuzu

Patlican receli/tatlisi (fistikli-cevizli-bademli)

www.tips-fb.com

MALZEMELER:
10-12 ufak(yöresel) patlıcan (İskenderun’da "balcan”) (1 kg)
1 kg şeker
1 paket vanilya
7-8 adet tane karanfil
2 çubuk tarçın
1 limonun suyu
2 damla sakızı (dövülmüş)
6-7 su bardağı su
250 gr fıstık içi, ceviz içi veya soyulmuş badem

Muhammara nasil yapilir

www.tips-fb.com
MALZEMELER:
1 çay bardağı cevizi içi (iri dövülmüş)
1 dilim bayat ekmek
8-10 di
ş sarımsak
4-5 yemek ka
şığı biber salçası (acı)
1-2 yemek ka
şığı domates salçası
2 yemek ka
şığı kimyon
yeterince tuz
isot veya pul biber (arzu edilen miktarda)
karabiber(arzu edilen miktarda)
3-4 yemek ka
şığı zeytinyağı
gerekirse, çok az su (kıvamını ayarlamak için)
arzuya göre: kavrulmu
ş susam da eklenebilir.

YAPILIŞI:
Ekmek içi ıslatılıp iyice sıkılır. Tüm malzemelerle iyice karıştırılır. Baharatlarla (arzu edilen acılık derecesinde) tatlandırılır. Yağ ve gerekirse çok az su eklenerek kıvamı ayarlanır.

acili ezme nasil yapilir resimli anlatim

www.tips-fb.com
MALZEMELER:
6 domates
2 sivri biber
2 so
ğan
5-6 di
ş sarımsak
1 demetmaydanoz
2 yemek ka
şığı sumak
1 tatlı ka
şığı kuru nane
1 yemek ka
şığı biber salçası
1 yemek ka
şığı domates salçası
1 tatlı kaşığı kekik
1 tatlı ka
şığı tuz
1 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı pul biber
3-4 yemek kaşığı erik ekşisi veya nar ekşisi (arzuya göre)
1 limonun suyu
1 çay bardağı sızma zeytinyağı

İskenderun yemekleri-Kebapci usulu sogan salatasi

www.tips-fb.com

MALZEMELER:
4-5 soğan
1 yemek kaşığı pul biber
1/’ tatlı kaşığı biber salçası (arzuya bağlı)
1 tatlı kaşığı kekik
1 tatlı kaşığı tuz
½ tatlı kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı un (fırın poşetine serpmek için)

Üzerine gezdirmek için:
nar ekşisi (isteğe göre ve istenilen miktarda)

patlican sogurme-hatay sofrasi

www.tips-fb.com
MALZEMELER:
3 kemer patlıcanı
3 domates
6-7 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı biber salçası
4 sivri biber
pul biber
1 yemek kaşığı tereyağı
tuz
YAPILIŞI:
Patlıcanlar bıçakla birkaç yerinden delinir. Ocak üstünde, kabukları simsiyah olana kadar közlenip kabukları soyulur. Bıçakla ince ince kıyılarak macun haline getirilir. Domatesler ve biberler de aynı şekilde közlenip kabukları çıkarılır ve incecik kıyılarak ezme haline getirilir. Tavada tereyağı eritilir. Çok az biber salçası ve pul biber de eklenerek içine katılıp karıştırılır. Bir müddet kavurduktan sonra içine közlenmiş patlıcan, biber ve domates eklenir. Ezilmiş sarımsak ve tuz eklenip tekrar alt üst edilir. Kebapların ve köftelerin yanında sıcak olarak servis edilir.

Patates Kavurma (Patates Yaglama)

www.tips-fb.com

MALZEMELER:
5-6 patates
½ yemek kaşığı domates salçası
½ yemek kaşığı biber salçası
1 soğan
2-3 diş sarımsak (ezilmiş)
½ demet maydanoz
5-6 yemek kaşığı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı pulbiber
1 tatlı kaşığı kimyon

YAPILIŞI:
Patatesler kabukları ile birlikte haşlanıp soyulur. Püre haline getirilir. İnce kıyılmış soğanlar sıvı yağda pembeleşene kadar kavrulur. Salçalar eklenir. Bir defa çevirdikten sonra patates püresi eklenir. Tuz, karabiber, pulbiber, kimyon ve arzuya göre ezilmiş sarımsak ile tatlandırılır. İyice karıştırarak kavrulur. İnce kıyılmış maydanoz da eklenip sıcak püre ile harmanlanır. Aslında bir nev’i patates püresinden ibaret olan bu lezzetli tarif, tamamen ezilmemiş veya küp küp ya da arzu edilen formda küçük doğranmış patatesin diğer malzemelerle kavrularak da hazırlandığı takdirde, özellikle Adana’da ve civar yörelerde, patates kavurması adını alır. Sıcak veya ılık olarak, turşu, söğüş domates ve ayran ile birlikte sunulabileceği gibi soğuk meze olarak da ikram edilebilir.

Nar eksili patlican salatasi

www.tips-fb.com

MALZEMELER:
2 adet patlıcan
2 adet domates
2 sivri biber
1 yemek kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı domates salçası
1 adet soğan
maydanoz
zeytinyağı
2 yemek kaşığı nar ekşisi,
pul biber
tuz

YAPILIŞI:
Patlıcanlar birkaç yerinden şiş veya bıçak yardımıyla delinir. İyice közlenip soyulur. Tahta üzerinde ezerek macun haline getirilir. Diğer tarafta; rendelenmiş domates, kıyılmış soğan, maydanoz,salçalar ve sivri biber karıştırılır. Patlıcanla altüst edilip servis tabağına döşenir. Tuz ve baharatla tatlandırılır. (Arzuya göre kıyılmış sebze karışımın birazı ayrılıp patlıcanın üzerine de serpilebilir. Üzeri, maydanoz ile süslenir. Nar ekşisi gezdirilip servise sunulur. (İsteğe göre sızma zeytinyağı da eklenebilir.) Afiyet olsun, yorum yapmaktan çekinmeyin lütfenn..

Fellah koftesi (bulgur koftesi) nasil yapilir

www.tips-fb.com
Bu yemek gerçekten tarif konusunda ve lezzet konusunda İskenderun ile özdeşleşmiştir, bazı yemeklere bölgelere göre değişik isimler verilir ya hani, bu o tarz bir yemek değildir, eşşiz ve tektir, aslında zor bir tarif de değildir, buyrun dostlar tarifimize Fellah köftesi ile devam edelim.


MALZEMELER:
  • 200gr ince bulgur
  • 4 yemek kaşığı un
  • 1 yumurta
  • 1 su bardağı sıcak su
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 2 taze soğan
  • 2 dal ince kıyılmış maydanoz
  • 4 küçük salatalık turşusu
  • 1 tatlı kaşığı kuru nane
  • 1 tatlı kaşığı sıvıyağ
  • 1 çay kaşığı pul biber tuz
YAPILIŞI:

Kagit kebabi nasil yapilir

www.tips-fb.com
MALZEMELER

- 1 kg ince kıyılmış az yağlı dana eti
- 3 baş sarımsak (ya da) 3 adet kuru soğan
- 2 demet maydanoz
- Tuz
- Karabiber
- Kırmızı biber
- 4 adet domates
- Yeşil ya da kırmızı biber
- 20-25 cm ebadında
- 5 adet mumlu kağıt    

İcli Kofte Nasıl Yapilir Resimli Anlatim

www.tips-fb.com
MALZEMELER
- 1 Kg İnce Bulgur
- 1/2 Kg Dövülmüş Yağsız Et
- 1 Su Bardağı Un
- 3 Su Bardağı Su
- 1 Çorba Kaşığı Biber Salçası
- 1 Tatlı Kaşığı Kimyon
- 3 Limonun Suyu
- 1 Demet Maydanoz
- 1 Demet Maydanoz
- 8 Su Bardağı Su (haşlamak için)
- 1 Tatlı Kaşığı Tuz

Musebbek tatlisi nasil yapilir

www.tips-fb.com
MALZEMELER

- 350 gr. un
- Kızartma Yağı
- 450 gr. su
- Şurup
- 15 gr. maya

HAZIRLANIŞI

Un, maya, su ve hazırlanan şurubun 15 gr'ı karıştınlır. Hamur boza kıvamına gelinceye kadar mikserde çırpılır. 10-15 dakika dinlenmeye bırakılır. Fritöze veya kızartma tavasına yağ konur.

Cevirme(MAKLUBE) nasil yapilir

www.tips-fb.com

Malzemeler:
  • 1 kg uzun patlıcan
  • 1/2kg kuşbaşı et
  • 2 su bardağı pirinç
  • 4,5 bardak su
  • 200 gr çam fıstığı
  • 125 gr margarin
  • Baharat(yenibahar,karabiber)
  • 1 bardak kızartma yağı
  • 1 tatlı kaşığı tuz
Hazırlanışı:
Patlıcanlar soyulur, boyuna dilimlere ayrılır ve kızartılır. Kızartma işlemi bittikten sonra patlıcanlar, yarısı tencere dibine,yarısı dik bir şekilde tencere kenarına dizilirler. Üzerinde parça etler önce haşlanır. Sonra kızartılır. Tencereye dizilmiş olan patlıcanlar üzerine parça etler yayılır. Ayıklanmış ve yıkanmış pirinç suyu, tuzu ve yağı ile birlikte tencereye ilave edilip üstü kapatılır. 20 dakika çok hafif ateşte pişmeye bırakılır. Piştikten sonra 5 dakika soğuması beklenir,sıkıştırılır ve servis tabağına çevrilerek konur. Çam fıstığı yağda kızartılır, üzerine dökülür. Yemek servis tabağında kek görüntüsündedir.

Tuzlu yogurtlu pazi sapi nasil yapilir

www.tips-fb.com
Malzemeler:
Bir demet pazı (zılk)
1 baş soğan
4-5 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı toz nane
2 çorba kaşığı tereyağı
4-5 çorba kaşığı tuzlu yoğurt
Hazırlanışı:
Zılkın yaprakları kopartılarak sadece sapları yıkanıp soyulur. Bir santim uzunluğunda doğranıp suda haşlanır. Ayrı bir tencerede ufak doğranmış soğanlar yağda öldürülür. Diğer taraftan haşlanmış sapların suları süzülüp tenceredeki soğana ilave edilir. Daha sonra tuzlu yoğurt, nane, sarımsak konarak karıştırılır. Sıcak servis yapılırken arzu edilirse üstüne biraz tozbiber serpilir.

Asur (etli asur) nasil yapilir

www.tips-fb.com
Malzemeler:
  • Aşürlük buğday
  • Et
  • Nohut
  • Biber salçası
  • Kimyon
  • Soğan
  • Tuz
Hazırlanışı:
Nohutla eti düdüklü tencerede pişiririz sonra aşürlük buğdayı yıkayıp tuzunu koyup onuda düdüklüde açtırırız. Hepsi açıldıktan sonra hepsini düdüklü tencereye koyup baharatını atarız.Salça biberini koyarız özleştikten sonra da içine biraz kızarmış yağ koyup dövülür ve tabaklara konduktan sonra üzerine kızarmış yağı ve kimyonu dökün  servise hazırdır.

Kabak-oturtma-nasil yapilir

www.tips-fb.com
Malzemeler:
  • 1 kg kabak
  • 250 gr kıyma
  • Soğan, domates, yeşilbiber
  • Salça, mısıryağı, nar ekşisi
  • Tuz, karabiber
Hazırlanışı:

Lahmisini-Lahm-i-sini-(HATAY)-nasil yapilir

www.tips-fb.com


MALZEMELER
800 gr. kıyma
1 demet maydanoz
1 yemek kaşığı biber salçası
1 çay kaşığı acı biber salçası
1 tatlı kaşığı kimyon
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı pul biber
4 diş sarımsak
tuz
üzerine dökmek için;
1 yemek kaşığı domates salçası + 2 veya 3 bardak su
YAPILIŞI

Tepsi(Sini) Kebabi (HATAY) nasil yapilir

www.tips-fb.com
MALZEMELER (köfte için)
1 kg. orta yağlı kıyma
2 diş sarımsak
1 adet küçük kuru soğan
1 bardak su
1 bağ maydanoz
1 çorba kaşığı domates salçası
Karabiber
Tuz
4 adet taze biber
2 yemek kaşığı toz biber
2 adet domates

İcli kofte nasil yapilir

www.tips-fb.com
Malzemeler :
  • 20 gr. fıstık içi veya ceviz içi,
  • Yarım çay kaşığı tuz,
  • Yarım çay kaşığı karabiber,
  • Yarım çay kaşığı tozbiber,
  • Yarım çay bardağı pulbiber,
  • 150 gr. az yağlı kıyma,
  • 100 gr. soğan,

Kagit kebabi nasil yapilir

www.tips-fb.com
İskenderunun en özel lezzetlerindendir, yapımıda çok kolaydır, hadi birlikte yapalım ...


1 Kişilik
MALZEMELER
  • 1 Çorba Kaşığı Tereyağı
  • 150 gr Kuşbaşı Et
  • 1 Adet Soğan
  • 1 Diş Sarımsak
  • 2 Adet Domates
  • 1 Çay Kaşığı Kekik
  • Tuz
  • Yağlı Kağıt

Fellah koftesi nasil yapilir

www.tips-fb.com
Malzemeler:
  • 500g Köftelik Bulgur
  • yarim cay bardagi irmik
  • yarim cay Bardağı Un
  • 1 adet rendelenmiş soğan
  • 2 Adet Yumurta
  • 1 Çorba Kaşığı Biber Salçası
  • 1 Tatlı Kaşığı Kimyon
  • 2 Adet Yumurta
  • 1 Adet Limonun Suyu
  • Yeterince Su,Tuz, karabiber

Belen tava nasil yapilir

www.tips-fb.com
Belen Tava`nın tek porsiyonu için beş diş taze sarımsak, iki domates, dört sivri biber, kekik, tereyağ ve kuzu budundan kesilmiş kuşbaşı ete ihtiyacınız var. Kuzu budunu bir gün önceden kekik suyu, sıvı yağ ve sütte bekletmeniz etin yumuşamasını sağlıyor. Tabii tekrar terbiye etmek için salça, yağ ve kekiğe yatırmalısınız. Belen Tava için bütün malzemeleri kesip, kayık güvece koyarak karıştırın. Domateslerin kabuklarını kesmeyi ve biberleri kesmeden önce çekirdeklerini çıkarmayı unutmayın. Sarımsakları ise ikiye bölmeniz yeterli. İşin püf noktası baharat. Etin terbiye edilmesinin nedeni de bu. Güvecin üstüne tereyağ parçalarını koyduktan sonra 200 derece fırında 20-25 dakika pişirmeniz gerekiyor.

Tuzlu yogurt nasil yapilir

www.tips-fb.com
MALZEMELER
10 kg. keçi sütü
1/2 kg. taze yoğurt
2 yemek kaşığı tuz
YAPILIŞI
Süt kaynatılır, ılıtılır. El dayanacak sıcaklığa gelince içine yoğurt katılıp karıştırılır. Ağzı kapatılıp üstü örtüıür. Mayalanınca geniş bir kaba alınıp biraz karıştırılarak harlı ateşe konulur. Bir tahta kaşıkla dibi tutturulmadan devamlı karıştırılır. Tuzu konur. Göz göz olup patlamaya başlayınca bir tabağa biraz alınarak kıvamı kontrol edilir. Süzme yoğurt kıvamına gelmiş ise ocaktan in dirilip başka bir kaba alınır. iyice soğuduktan sonra kavanozlara konularak ağzı zeytinyağlı bir tülbentle kapatılıp kapağı yerleştirilir.

Mercimekli-pilav-nasil-yapilir-resimli-Anlatim

www.tips-fb.com
MALZEMESİ
·         1,5 Su bardağı yeşil mercimek,
·         1,5 Su bardağı bulgur,
·         2 Baş soğan,
·         1 Tatlı kaşığı tuz,
·         1 Tatlı kaşığı kırmızı biber,
·         1 Su bardağı erimiş tereyağ.

İskenderun-Deniz-Kizi-Pilavi-Nasil-Yapilir

www.tips-fb.com
Malzemeler:
- 2 su bardağı Amerikan pirinci
- 250 gr karides
- 150 gr ahtapot kolu
- 150 gr mantar
- 2 dolmalık biber
- 1 dal taze soğan
- 1 domates
- 75 gr kabuksuz antepfıstığı
- 100 gr tereyağı
- 1 çay bardağı beyaz şarap
- 3 su bardağı et suyu
- 1 tutam safran
- 5-6 yaprak taze fesleğen
- 5-6 dal maydanoz
- tuz, beyazbiber

Mumbar-Bumbar nasil yapilir

www.tips-fb.com
Malzemeler
1 kg. koyun bumbar (kalın bağırsak)
400 gr. Pirinç
200 gr. kıyma
1 büyük baş soğan
Karabiber-tuz

Yapılışı

Hatayin biberli ekmek tarifi resimli anlatim

www.tips-fb.com
Hataylı olarak en çok sevdiğim lezzetlerden biridir, bunu Antakya'da oturan Halam yapar getirirdi bize, bizde ondan öğrendik tarifi, Hataylılar bilir ama yine de tüm Türkiye öğrensin diye pallaşayım dedim, buyrun   
HAMURU İÇİN MALZEMELER
1 kg un
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı şeker
1 küçük yaşmaya veya küçük paket ınstand maya
ılık su
150 gr yumuşamış margarin...
Margarin hariç diğer malzemeler ile yumuşak ekmek hamuru kıvamında bir hamur yoğuruyoruz ve üzerini kapatıp sıcak ortamda mayalanmaya bırakıyoruz.Hamurumuz mayalanırken hadi gelin biz üst harcını hazırlayalım....

Kabak dolmasi nasil yapilir resimli anlatim

www.tips-fb.com
iskenderunlular olarak en çok sevdiğimiz yemeklerdendir, genel ve misafir için özenle seçtiğimiz yemeklerdendir, şimdi kısaca yapılışını görelim..

Malzemeler:(6-8 Kişilik)
  • 1 kg kabak (dolmalık orta boy)
  • 1 su bardağı pirinç
  • 300 gr kıyma
  • 2 adet orta boy domates
  • 2 tatlı kaşığı salça
  • ½ çay bardağı sıvıyağ
  • 1 çorba kaşığı tereyağı veya Margarin
  • Tuz, Karabiber, nane,
  • sıcak su

Kisir, ,ç, sarmaici nasil yapilir resimli anlatim

www.tips-fb.com
Malzemeler:
Bulgur
biber salçası
domates salçası
marul
taze soğan
maydanoz
taze nane
domates
taze biber
kimyon
nar ekşisi
zeytinyağı
asma yaprağı
marul

Zahter Salatasi nasil yapilir

www.tips-fb.com
Malzemeler
1 demet taze Kekik
2 Domates
2 taze Sogan
1-2 kirmizi Biber
½-1 demet Maydanoz
Tuz, Pulbiber
Nar eksisi veya limon (veya ikisi birden)
Zeytinyagi


Yapılışı
Zahteri ve maydanozu dogruyoruz. Domatesi küp dogruyoruz, sogan ve biberi halka seklinde ince dogruyoruz ve karistirma kabina alip baharat, eksi ve yagini ilave edip karistiriyoruz.
Afiyet olsun

Tuzda tavuk nasil yapilir resimli anlatim

www.tips-fb.com

İskenderun da özenle yapılan kolay ve bir okadar lezzetli bir yemektir, yapımıda yine son derece kolaydır. 

Malzemeler
·   1 Bütün Tavuk
·   2 Kg Turşu Tuzu
·   3 Yumurta Akı
·   Su

Arap kebabi nasil yapilir resimli anlatim

www.tips-fb.com
Malzemeler:
·   500 gr kıyma
·   500 gr kuru soğan
·   7 adet yeşil taze biber
·   500 gr domates
·   1 fiske karabiber
Hazırlanışı: Kıymayı bir tencereye koyup güzelce kavurun kuru soğanları ortadan ikiye bölerek halka halka doğrayın  taze yeşil biberleride halka halka doğrayarak kıymaya karıştırın kısık ateşte soğanlar ölünceye kadar pişirin doğradığınız domatesleri tenceredeki diğer karışımların üzerine dökün bir fiske tuz koyarak biraz kapağı kapalı olarak pişirin daha sonra kapağını açarak 15 dakika daha pişirerek özleşmesini sağlayın pişen arap kebabının üzerine bir fiske karabiber ve maydanoz serperek servis yapınız.
Afiyet  olsun
.

elmalı seker nasil yapilir resimli anlatim

www.tips-fb.com
Malzemeler:
10 adet dağ elması    
10 adet kalın kürdan
200 gr. toz şeker
1 tabaka yağlı kağıt veya folye    
50 gr. su
çay kaşığı kırmızı şeker boyası
25 gr. glikoz şekeri
Hazırlanışı:  Bir tencereye şeker ve su katılarak ateşe alınır. Şeker kaynamaya başlayınca içine glikoz şekeri konularak şeker iç ısısı 160 C' ye varıncaya kadar pişirilir. Böylece şekerdeki tüm suyun uçması sağlanarak ateşten alınır. İçine kırmızı boya konularak renklendirilir. Daha önceden hazırlanan ve kürdanlanan elmalar şekerin içine batırılıp yağlı kağıdın üstüne yerleştirilerek soğutulur ve servis edilir

kolaymış dimi , afiyet olsunn

Cezeriye nasil yapilir resimli anlatim

www.tips-fb.com
Malzemeler:
·         2 kg. siyah havuç     
·         1 kg. şeker     
·         500 gr. ceviz içi
·         3 yemek kaşığı nişasta Tarçın
·         Karanfil
·         1/2  su bardağı SU
·         1/2 limon suyu

Hazırlanışı:  Havuçlar güzelce yıkanır. Kabukları sıyrılarak rendelenir veya kıyma makinesinden geçirilir. Rendelenen havuçlar bir tencereye alınır. Üzerine şeker, yarım bardak su ve yarım limon suyu ilave edilerek hafif ateşte suyunu çekinceye kadar pişirilir. Ateşten indirilmeden önce nişasta, baharat ve iri kıyılmış ceviz içi ilave edilerek iyice yedirilir. Bombeli bir şekil verilerek üzeri ceviz taneleri ile süslenip bir servis tabağına yerleştirilir. Buzdolabında sertleşmesi sağlanıp dilim dilim kesilerek servis edilir.


AFİYET OLSUN
antakya.com'dan alıntıdır

sam tatli nasil yapilir - sam tatli yapilisi resimli anlatim

www.tips-fb.com
İşte Hatal'ın en meşhur tatlılarından biri daha, vaz geçilmez bir lezzetdir, hadi birlikte yapıp yiyelim, yapımı çok kolay korkmadan  hepemizin rahatlıkla yapabileceği bir tatlıdır,  hadi buyrun...
MALZEMELER
2 su bardağı süt
2 su bardağı şeker
4 su bardağı irmik
2 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1 çorba kaşığı tahin ( tepsinin dibine sürmek için)
1 su bardağı kavrulmuş fıstık

bazlama hamuru, bazlama tarifi, bazlama yapilisi, bazlama yapimi

www.tips-fb.com
Hatayda özellikle resimdeki gibi sac üzerinde yapılan bazlamanın tadına doyum olmaz, özelikle sabah kahvaltıralaırına annelerimizin özenle hazırladığı bazlamalar vaz geçilmez damak lezzetlerimizdendir.Şimdi birde nasıl yapıldığına bakalım.


Bazlama malzemesi
4 bardak un
1.5 bardak ılık su
1.5 çay kaşığı kuru maya (1/4 paket yaş maya)
1 çay kaşığı şeker
1 çay kaşığı tuz
Bazlama yapılışı

hatayin nefis kunefe yapimi resimli anlatim

www.tips-fb.com
MALZEMELER
700 gr. kadayıf
250 gr. tereyağı
2 paket dil peyniri ya da tuzsuz peynir
3 su bardağı tozşeker
2 çay kaşığı limon suyu


HAZIRLANIŞI
Tozşekeri 3 su bardağı suyla kaynatın. Limon suyu ekleyip, ocağın altını kapatın.
Tavada tereyağını eritin. Kadayıfı tiftikleyerek

hatay usulu kabak tatlisi resimli anlatim

www.tips-fb.com
Bu tarif edecegim kabak tatlisinin tarifi tamamen biz İskenderunlulara aittir aittir
Malzemeler:
Bal kabağı
şeker
limon suyu
sönmemiş kireç
ceviz içi


Surk nasil yapilir resimli anlatim - hatay mutfagi

www.tips-fb.com
MALZEMELERİ:
2 kg çökelek ( bazı yörelerde lor peyniri yada minci deniliyor)
1 yemek kaşıgı biber salçası ( acı seviyorsanız acı salça olsun )
2 şeker kaşıgı karabiber
2 şeker kaşıgı kekik
2 şeker kaşıgı kimyon
tuz ( damak zevkinize göre )

YAPILIŞI: Derin bir kaba çökelegi koyun ve diger bütün malzemeleri içine koyup aynı oranda karışacak kadar yogurun ( aynı çiğ köfte gibi). Yogurma işlemi bitince avucunuza çökelekten alıp yuvarlayın. Bir tepsinin içine gazete yada bolca kagıt havlu koyun üzerine yuvarladıgınız çökelegi dizin. Çökeleklerin üzerine tülbent ile örtün ki sinek ve kuşlar konmasın . Tepsiyi güneş gören havalı olan bir yere koyun. Her gün altındaki gazateyi veya kagıt havluyu degiştirin en az üç günde kurur. Kuruyan çökelekleri kavanoza yerleştirin buzdolabında koyun aylarca kalabilir.

Y     O   R   U   M         Y   A   Z   M  A Y   I       U   N   U   T   M   A   Y   I   N
DESTEK İÇİN REKLAMLARI TIKLAYABİLİRSİNİZ

Meyan koku serbeti resimli anlatim

www.tips-fb.com
MALZEMELER          :


Meyan Kökü

YAPILIŞI                   :
Meyan kökleri suda ıslatılarak çok iyi yıkanıp temizlenir. Şerbetin renkli olması için kabuğu ile beraber havan eliyle sert bir yüzeyde lif lif oluncaya kadar dövlür. Derin bir kaba konularak üstü suyla doldurulup mayalanmaya bırakılır. 8-10 saat mayalandıktan sonra tülbentle süzülür. İstenilen tad elde edilinceye kadar içme suyu ile karıştırılır. Yazın buz ilave edilerek servise sunulur.

Yaprak sarma

www.tips-fb.com
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1/2 kg.kuzu kıyma
  • 2 su bardağı pirinç
  • 1 yemek kaşığı kuru nane
  • 1-1,5 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • yarım limon suyu
  • 1 su bardağı kıyılmış maydanoz
  • yarım  tatlı kaşığı tuz
  • yarım kg salamura asma yaprağı
  • 1 yemek kaşığı biber salçası

iskenderun Tepsi Kebabi

www.tips-fb.com

RESİMLERLE ZENGİN HATAY-İSKENDERUN YEMEKLERİ




Malzemaler
kebap için:
  1. 1kg orta yağlı dana kıyması
  2. 2 tatlı kaşığı karabiber
  3. 1 tatlı kaşığı kimyon
  4. 1 tatlı kaşığı kuru nane
  5. 1 yemek kaşığı kekik
  6. 2 yemek kaşığı toz kırmızı biber (bu kısmını siz kendi damağınıza göre ayarlamalısınız!)
  7. 3 demet maydanoz (evet, 3 demet!)

Bici bici, Bicibici, Nasil Yapilir, Bicibici Tarifi

www.tips-fb.com

RESİMLERLE ZENGİN HATAY-İSKENDERUN TATLILARI




İskenderunun vaz geçilmez lezzetlerindendir BİCİBİCİ, şimdi nasıl yapıldığına bakalım,

Malzemelerimizz
1 çay bardağı nişasta
6 çay bardağı su
gülsuyu, pudra şekeri
Yarım çay kaşığı kırmızı gıda boyası
3 bardak su
Rendelenmiş buz

 
İskenderun Yemekleri. Design by Wpthemedesigner. Converted To Yemek Tarifleri By Anshul Tested by Blogger Templates.