Hatay Yemekleri İndir

Şalgam-nasil-yapilir-salgam-suyu-tarifi-resimli-anlatim


Şalgam Suyu Nasıl Yapılır ? Şalgam Suyu Tarifi ve Hazırlanışı

Biz İskenderunluların sevdiği ve yemeklerin yanında özellikle mangal gibi özel yemeklerin yanında özenle hazırladığımız şalgam, nasıl mı yapılır, çok kolay bakın bu tariften sonra hepimiz şalgam yapıcak ve tüm ailemizle birlikte çok faydalı olan şalgamı içeceğiz, hadi tarife geçelim.
Şalgam suyu midenin hazmını kolaylaştıran, özellikle de mangal ve kebap yerken içilebilecek faydalı bir içecektir. Yapılışı da öyle çok zor değildir.

Malzemeler:

İspanakli sac böregi nasil yapilir



ISPANAKLI SAC BÖREĞİ MALZEMELERİ:
Hamuru:
2 su bardağı un
1 yemek kaşığı bira mayası
1 tatlı kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
2 yemek kaşığı sıvı yağ
yeteri kadar ılık su (yarı yarıya süt de kullanılabilir)

Biberli-susamli-acili-ekmek


Hatay yöresinin biberli ekmeğinin nasıl yapıldığını anlatıcam sizlere, bizler genelde kendi evlerimizde bulunan tandırlarda pişiririz biberli ekmeği, tandır yoksa sacda, oda yoksa mahalle fırınında pişiririz biberli ekmeğimizi,   mahalle fırınımızda yoksa evdeki imkanlarla yetinmek zorundayız artıkın.
buyrun biberli ekmek tarifine  


BİBERLİ EKMEK MALZEMELERİ:
1 çay bardağı sıvı yağ
1 su barda
ğı ılık süt+su(ya da sade su)
1 paket (42 gr’lık) ya
ş maya veya 1 yemek kaşığı bira mayası
1 tatlı ka
şığı şeker
1 tatlı ka
şığı tuz
alabildi
ği kadar un

Bibeli Ekmek İç harcı:

Turunc/portakal receli nasil yapilir


TURUNÇ REÇELİ MALZEMELERİ:
6 adet yafa portakal (veya limon, greyfurt,amber, turunç)
6 su bardağı şeker
yarım limon suyu veya 1 gr limon tuzu

TURUNÇ REÇELİ YAPILIŞI:

Portakal-kabugundan-recel-nasil-yapilir


Portakal kabuğundan reçel nasıl yapılır, portakal kabuğundan  reçel mi  olur mu kardeşim demeyin, olur hemde mükemmel olur, aşağda verdiğim tarifi yapın bakın ortaya portakal kabuğundan reçel ne kadar güzel oluyormuş görelim, buyrun reçelimizin tarifine 



MALZEMELER:
8 yafa portakal (2 kg)
8 su bardağı şeker (2 kg)
4 su bardağı su
1 adet limonun suyu ya da 1 gr limon tuzu

Patlican receli/tatlisi (fistikli-cevizli-bademli)



PATLICAN REÇELİ MALZEMELERİ:
10-12 ufak(yöresel) patlıcan (İskenderun’da "balcan”) (1 kg)
1 kg şeker
1 paket vanilya
7-8 adet tane karanfil
2 çubuk tarçın
1 limonun suyu
2 damla sakızı (dövülmüş)
6-7 su bardağı su
250 gr fıstık içi, ceviz içi veya soyulmuş badem

Muhammara-nasil-yapilir-resimli-anlatim


Bu yazımızda da sizlere Hatay mutfağına özel muhammara nasıl yapılır, anlatmaya çalışıcağım, umarım çok güzel bir yemek tarifi olur. 



MUHAMARA MALZEMELERİ:

2 çorba kaşığı domates salçası
2 çorba kaşığı biber salçası
4 çorba kaşığı galeta unu
1 tatlı kaşığı tahin
4 çorba kaşığı dövülmüş ceviz
3 diş sarımsak
Zeytinyağı
Pul biber
Kimyon
Tuz

MUHAMMARA YAPILIŞI:
Önce büyükçe temiz bir karıştırma kabı alalım, Biber ve domates salçalarını kabın içine koyalım, Üzerine galeta unu, tahin ve baharatları ekleyin, sonra da sarımsakları ezin ve içine katın, Göz kararı, fazla kaçırmayacak şekilde zeytinyağı gezdirin ve karıştırın.
Cevizleri de içine katın ve karıştırın; dilerseniz muhammarayı düzleyin ve üzerine cevizleri gezdirin. 
Muhammaranın çok yoğun ya da çok cıvık bir kıvamda olmaması gerekir. Hem sürülebilir hem de cevizden dolayı taneli olması çok önemlidir. Bunun dışında baharatların oranını iyi ayarlamak ve acısını ön plana çıkarmak olmazsa olmazdır. Bu yüzden pul biberi bir oran daha fazla koyup kalan baharatlardan 1 çay kaşığı kadar koyabilirsiniz.
Galeta unu yerine bayat ekmekleri rondodan geçirerek onları da kullanabilirsiniz. Böylelikle bayatlayan ekmekleri de değerlendirmiş olursunuz.
Muhammara, et yemeklerinin yanına da çok yakışır. Köfte, pirzola, biftek gibi bir et pişirdiğiniz takdirde, hızlıca hazırlayabileceğiniz bu mezeyle yemeğin havasını değiştirebilirsiniz. Doyuruculuğunu ve lezzetini arttıracağı için, ek olarak salata yapmanız yeterli olacaktır.
Böylelikle mezemiz muhammara hazırdır afiyet olsun

acili ezme nasil yapilir resimli anlatim


ACILI EZME MALZEMELERİ:
6 domates
2 sivri biber
2 so
ğan
5-6 di
ş sarımsak
1 demetmaydanoz
2 yemek ka
şığı sumak
1 tatlı ka
şığı kuru nane
1 yemek ka
şığı biber salçası
1 yemek ka
şığı domates salçası
1 tatlı kaşığı kekik
1 tatlı ka
şığı tuz
1 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı pul biber
3-4 yemek kaşığı erik ekşisi veya nar ekşisi (arzuya göre)
1 limonun suyu
1 çay bardağı sızma zeytinyağı

Kebapci-usulu-sogan-salatasi-(zerzavat)


Hep demişimdir bu kebapçıların soğan salatası neden bu kadar lezzetli oluyor, zerzavatta deriz ya hani işte o lezzet, gittik ustasından öğrendik Antakya'da çarşıdan, iskenderun'da sanayi'deki esnafımızdan soğan salatası nasıl yapılır erbabından öğrendik, şimdi de sizlere anlatıyorum, buyrun kebapçı usulü soğan salatası nasıl yapılır birlikte öğrenelim...  


Soğan salatası(zerzavat) için malzemeler:
4-5 soğan
1 yemek kaşığı pul biber
1/’ tatlı kaşığı biber salçası (arzuya bağlı)
1 tatlı kaşığı kekik
1 tatlı kaşığı tuz
½ tatlı kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı un (fırın poşetine serpmek için)

Üzerine gezdirmek için:
nar ekşisi (isteğe göre ve istenilen miktarda)

patlican sogurme-hatay sofrasi


HATAY MUTFAĞI PATLICAN SÖĞÜRME NASIL YAPILIR:
            Hatay dünyanın en güzel mezelerinin yapıldığı yerdir, dünyanın ilk yerleşim yerlerinden biri olması nedeniyle Hatay Mutfağı birçok  medeniyetin izlerini taşır, bu sebeple ortaya çıkan lezzetler de muhteşemdir, bunlardan biri de bu yazımızda Patlcan Söğürme Nasıl yapılır onu anlatacağım, buyrun Hatay Mezelerinden Patlıcan Söğürme tarifi...
PATLICAN SÖĞÜRME MALZEMELERİ:
3 kemer patlıcanı
3 domates
6-7 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı biber salçası
4 sivri biber
pul biber
1 yemek kaşığı tereyağı
tuz
PATLICAN SÖĞÜRME YAPILIŞI:
Patlıcanlar bıçakla birkaç yerinden delinir. Ocak üstünde, kabukları simsiyah olana kadar közlenip kabukları soyulur. Bıçakla ince ince kıyılarak macun haline getirilir. Domatesler ve biberler de aynı şekilde közlenip kabukları çıkarılır ve incecik kıyılarak ezme haline getirilir. Tavada tereyağı eritilir. Çok az biber salçası ve pul biber de eklenerek içine katılıp karıştırılır. Bir müddet kavurduktan sonra içine közlenmiş patlıcan, biber ve domates eklenir. Ezilmiş sarımsak ve tuz eklenip tekrar alt üst edilir. Kebapların ve köftelerin yanında sıcak olarak servis edilir.

Patates Kavurma (Patates Yaglama)




PATATES KAVURMASI MALZEMELERİ:
5-6 patates
½ yemek kaşığı domates salçası
½ yemek kaşığı biber salçası
1 soğan
2-3 diş sarımsak (ezilmiş)
½ demet maydanoz
5-6 yemek kaşığı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı pulbiber
1 tatlı kaşığı kimyon

PATATES KAVURMASI YAPILIŞI:
Patatesler kabukları ile birlikte haşlanıp soyulur. Püre haline getirilir. İnce kıyılmış soğanlar sıvı yağda pembeleşene kadar kavrulur. Salçalar eklenir. Bir defa çevirdikten sonra patates püresi eklenir. Tuz, karabiber, pulbiber, kimyon ve arzuya göre ezilmiş sarımsak ile tatlandırılır. İyice karıştırarak kavrulur. İnce kıyılmış maydanoz da eklenip sıcak püre ile harmanlanır. Aslında bir nev’i patates püresinden ibaret olan bu lezzetli tarif, tamamen ezilmemiş veya küp küp ya da arzu edilen formda küçük doğranmış patatesin diğer malzemelerle kavrularak da hazırlandığı takdirde, özellikle Adana’da ve civar yörelerde, patates kavurması adını alır. Sıcak veya ılık olarak, turşu, söğüş domates ve ayran ile birlikte sunulabileceği gibi soğuk meze olarak da ikram edilebilir.

Nar eksili patlican salatasi


NAR EKŞİLİ PATLICAN SALATASI MALZEMELERİ:
2 adet patlıcan
2 adet domates
2 sivri biber
1 yemek kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı domates salçası
1 adet soğan
maydanoz
zeytinyağı
2 yemek kaşığı nar ekşisi,
pul biber
tuz

NAR EKŞİLİ PATLICAN SALATASI YAPILIŞI:

Patlıcanlar birkaç yerinden şiş veya bıçak yardımıyla delinir. İyice közlenip soyulur. Tahta üzerinde ezerek macun haline getirilir. Diğer tarafta; rendelenmiş domates, kıyılmış soğan, maydanoz,salçalar ve sivri biber karıştırılır. Patlıcanla altüst edilip servis tabağına döşenir. Tuz ve baharatla tatlandırılır. (Arzuya göre kıyılmış sebze karışımın birazı ayrılıp patlıcanın üzerine de serpilebilir. Üzeri, maydanoz ile süslenir. Nar ekşisi gezdirilip servise sunulur. (İsteğe göre sızma zeytinyağı da eklenebilir.) Afiyet olsun, yorum yapmaktan çekinmeyin lütfenn..

Fellah koftesi (bulgur koftesi) nasil yapilir

Bu yemek gerçekten tarif konusunda ve lezzet konusunda İskenderun ile özdeşleşmiştir, bazı yemeklere bölgelere göre değişik isimler verilir ya hani, Fellah Köftesi o tarz bir yemek değildir, eşşiz ve tektir Fellah Köftesi, aslında zor bir tarif de değildir, buyrun dostlar tarifimize Fellah köftesi ile devam edelim.



FELLAH KÖFTESİ MALZEMELERİ:
  • 200gr ince bulgur
  • 4 yemek kaşığı un
  • 1 yumurta
  • 1 su bardağı sıcak su
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 2 taze soğan
  • 2 dal ince kıyılmış maydanoz
  • 4 küçük salatalık turşusu
  • 1 tatlı kaşığı kuru nane
  • 1 tatlı kaşığı sıvıyağ
  • 1 çay kaşığı pul biber tuz
FELLAH KÖFTESİ YAPILIŞI:

Kagit-kebabi-nasil-yapilir-hatay

işte Hatay'ın en özel lezzetlerinden Kağıt kebabı, sizlere bu yazıyı yazarken canım kağıt kebabı çekti, en güzel yapan yerler Antakya kapalı çarşıdadır, ailecek gider oturursunuz, istediğiniz kadar sipariş edebilirsiniz, her daim güzeldir kağıt kebabı Antakya çarşısında, sizlere kağıt kebabı tarifini verirken sofralar gözümün önüne geldi...
offff of



KAĞIT KEBABI MALZEMELERİ

- 1 kg ince kıyılmış az yağlı dana eti
- 3 baş sarımsak (ya da) 3 adet kuru soğan
- 2 demet maydanoz
- Tuz
- Karabiber
- Kırmızı biber
- 4 adet domates
- Yeşil ya da kırmızı biber
- 20-25 cm ebadında
- 5 adet mumlu kağıt    

Haşlama İcli Kofte Nasıl Yapilir Resimli Anlatim


Hatay Mutfağı İçli Köfte Tarifi :

İçli köfte malzemeleri
- 1 Kg İnce Bulgur
- 1/2 Kg Dövülmüş Yağsız Et
- 1 Su Bardağı Un
- 3 Su Bardağı Su
- 1 Çorba Kaşığı Biber Salçası
- 1 Tatlı Kaşığı Kimyon
- 3 Limonun Suyu
- 1 Demet Maydanoz
- 1 Demet Maydanoz
- 8 Su Bardağı Su (haşlamak için)
- 1 Tatlı Kaşığı Tuz

Musebbek-halka-kerhane-tatlisi-nasil-yapilir


HATAY MUTFAĞI MÜŞEBBEK TATLISI TARİFİ:
Bizim oralarda çokça yapılan tatlı çeşitlerindendir, hele birde yeni pişmiş Müşebbek tatlısına doyum olmuz, halka tatlısı diyende vardır, bazı yerlerde afedersiniz kerhane tatlısı da denir, sizlere bu yazımda müşebbek/kerhane/halka tatlısının tarifini vereceğim 


MÜŞEBBEK/HALKA/KERHANE TATLISININ  MALZEMELERİ :

- 350 gr. un
- Kızartma Yağı
- 450 gr. su
- Şurup
- 15 gr. maya

MÜŞEBBEK/HALKA/KERHANE TATLISININ YAPILIŞI :

Un, maya, su ve hazırlanan şurubun 15 gr'ı karıştınlır. Hamur boza kıvamına gelinceye kadar mikserde çırpılır. 10-15 dakika dinlenmeye bırakılır. Fritöze veya kızartma tavasına yağ konur.

Cevirme(MAKLUBE) nasil yapilir


Maklube Malzemeleri:
  • 1 kg uzun patlıcan
  • 1/2kg kuşbaşı et
  • 2 su bardağı pirinç
  • 4,5 bardak su
  • 200 gr çam fıstığı
  • 125 gr margarin
  • Baharat(yenibahar,karabiber)
  • 1 bardak kızartma yağı
  • 1 tatlı kaşığı tuz
MAklube Yapılışı :
Patlıcanlar soyulur, boyuna dilimlere ayrılır ve kızartılır. Kızartma işlemi bittikten sonra patlıcanlar, yarısı tencere dibine,yarısı dik bir şekilde tencere kenarına dizilirler. Üzerinde parça etler önce haşlanır. Sonra kızartılır. Tencereye dizilmiş olan patlıcanlar üzerine parça etler yayılır. Ayıklanmış ve yıkanmış pirinç suyu, tuzu ve yağı ile birlikte tencereye ilave edilip üstü kapatılır. 20 dakika çok hafif ateşte pişmeye bırakılır. Piştikten sonra 5 dakika soğuması beklenir,sıkıştırılır ve servis tabağına çevrilerek konur. Çam fıstığı yağda kızartılır, üzerine dökülür. Yemek servis tabağında kek görüntüsündedir.

Tuzlu yogurtlu pazi sapi nasil yapilir


Tuzlu Yoğurtlu PAzı Sapı Malzemeler:
Bir demet pazı (zılk)
1 baş soğan
4-5 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı toz nane
2 çorba kaşığı tereyağı
4-5 çorba kaşığı tuzlu yoğurt

Tuzlu Yoğurtlu PAzı Sapı Hazırlanışı:
Zılkın yaprakları kopartılarak sadece sapları yıkanıp soyulur. Bir santim uzunluğunda doğranıp suda haşlanır. Ayrı bir tencerede ufak doğranmış soğanlar yağda öldürülür. Diğer taraftan haşlanmış sapların suları süzülüp tenceredeki soğana ilave edilir. Daha sonra tuzlu yoğurt, nane, sarımsak konarak karıştırılır. Sıcak servis yapılırken arzu edilirse üstüne biraz tozbiber serpilir.


hatay yöresel yemekleri resimli, hatay yöresel yemekleri, hatay yemekleri tarifleri resimli, hatay yemekleri yemek tarifleri, hatay yemekleri resimli, hatay ev yemekleri, hatay meşhur yemekleri, hatay yöresi yemekleri, hatay et yemekleri, hatay yemekleri isimleri, hatay mutfağı yemekleri, hatay yemekleri listesi, hatay mezeleri tarifi, hatay yöresel yemekleri nelerdir, hatay yemekleri tepsi kebabı, hatay antakya yemekleri, hatay ın yöresel yemekleri, hatay yöresel yemekleri isimleri, hatay yemekleri resimli yemek ta, hatay yemekleri kömbe, hatay mutfağı mezeleri, hatay mezeleri ve tarifleri, hatay mezeleri yemek tarifleri, hatay yemekleri ve tatlıları, hatay meşhur yemekleri ve tarifleri, hatay yöresel yemekleri resimli, yöresel hatay yemekleri, hatay usulu patlıcan yemekleri, hatay ın ünlü yemekleri, hatay mezeleri resimli, hatay yemekleri nelerdir, hatay mezeleri muhammara, hatay ünlü yemekleri, hatay soğuk mezeleri, hatay patlıcan yemekleri, hatay ın meşhur yemekleri 

Kabak-oturtma-nasil-yapilir


Kabak oturtma Malzemeleri:
  • 1 kg kabak
  • 250 gr kıyma
  • Soğan, domates, yeşilbiber
  • Salça, mısıryağı, nar ekşisi
  • Tuz, karabiber
Kabak Oturtma Yapılışı:

Lahmisini-Lahm-i-sini-(HATAY)-nasil yapilir





MALZEMELER
800 gr. kıyma
1 demet maydanoz
1 yemek kaşığı biber salçası
1 çay kaşığı acı biber salçası
1 tatlı kaşığı kimyon
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı pul biber
4 diş sarımsak
tuz
üzerine dökmek için;
1 yemek kaşığı domates salçası + 2 veya 3 bardak su
YAPILIŞI

Tepsi(Sini)-Kebabi-(HATAY)-nasil-yapilir

Bizim memleketin olmazsa olması, bu lezzet başka şekilde olmaz yapılamaz, Hatay Usulü Sini kebabı, yada  Hatay Usulü Tepsi kebabı, adına ne derseniz ama mutlaka yapmanızı tavsiye ederim, bizim iskenderunda herkesin severek yaptığı yemeklerdendir, mahalle fırınları muhteşem lezzetler yüzünden buram buram kokar, Hataylı olmak ayrıcalıktır, çünkü Hatay yemeklerini nasıl yapılır, en iyi bizler biliriz.



MALZEMELER (köfte için)
1 kg. orta yağlı kıyma
2 diş sarımsak
1 adet küçük kuru soğan
1 bardak su
1 bağ maydanoz
1 çorba kaşığı domates salçası
Karabiber
Tuz
4 adet taze biber
2 yemek kaşığı toz biber
2 adet domates

İcli kofte nasil yapilir

İçli köfte deyince Hatay'da bütün damaklar çatlar, bu lezzet başka bir yerde yok, içli köfte nasıl yapılır, yada oruk nasıl yapılır, en özel en ince ayrıntısına kadar düşünülerek içli köfte tarifini sizler için hazırladık,  



içli köfte Malzemeleri :
  • 20 gr. fıstık içi veya ceviz içi,
  • Yarım çay kaşığı tuz,
  • Yarım çay kaşığı karabiber,
  • Yarım çay kaşığı tozbiber,
  • Yarım çay bardağı pulbiber,
  • 150 gr. az yağlı kıyma,
  • 100 gr. soğan,

Kagit kebabi nasil yapilir

İskenderunun en özel lezzetlerindendir kağıt kebabı, yapımı da çok kolaydır, Kağıt kebabı nasıl yapılır derseniz buyrun hadi birlikte yapalım ...


1 Kişilik
Kağıt kebabı malzemleri: 
  • 1 Çorba Kaşığı Tereyağı
  • 150 gr Kuşbaşı Et
  • 1 Adet Soğan
  • 1 Diş Sarımsak
  • 2 Adet Domates
  • 1 Çay Kaşığı Kekik
  • Tuz
  • Yağlı Kağıt

Fellah koftesi nasil yapilir


Hatay Mutfağı Fellah Köfte Tarifi

Fellah Köftesi Malzemeleri:
  • 500g Köftelik Bulgur
  • yarim cay bardagi irmik
  • yarim cay Bardağı Un
  • 1 adet rendelenmiş soğan
  • 2 Adet Yumurta
  • 1 Çorba Kaşığı Biber Salçası
  • 1 Tatlı Kaşığı Kimyon
  • 2 Adet Yumurta
  • 1 Adet Limonun Suyu
  • Yeterince Su,Tuz, karabiber

Belen Tava Tarifi-Hatay

Yöresel Hatay Yemekleri ülkemizde yaygın ve çok sevilir, Muhteşem Hatay Yemekleri tat olarak da yörenin kültür, adet, gelenek ve göreneklerini de yansıttığından Hatay Yemekleri ismi ile anılmakta ve tüm Dünya bu şekilde tanımaktadır.
Belen İskenderun'da yazlıkların olduğu yüksek, yeşillikler içerisinde serin bir kenttir, suyu muhteşemdir, suyunun güzelliği lezzete de yansımıştır, gerçekten mükemmel lezzetler vardır, Belen Tava bunların başındadır, meralarda yayılan havyvanların, yine usta ellerde şekillenmesiyle oluşan Belen Tava oh mis, üstüne Belen'in muhteşem berrak buz gibi suyuyla yapılan ayran, ee başka buyrun...
Buyrun  Hatay Yemeklerinden muhteşem bir lezzet daha paylaşacağım, Belen Tava Nasıl Yapılır buyurun tarife…


BELEN Tava Malzemeleri :
  • tek porsiyonu için
  • beş diş taze sarımsak,
  • iki domates,
  • dört sivri biber,
  • Bir tutam kekik,
  • bir kaşık tereyağ
  • 200 gram  kuzu budundan kesilmiş kuşbaşı ete ihtiyacınız var.

BELEN Tava Yapılışı :

Kuzu budunu bir gün önceden kekik suyu, sıvı yağ ve sütte bekletmeniz etin yumuşamasını sağlıyor. Tabii tekrar terbiye etmek için salça, yağ ve kekiğe yatırmalısınız. Belen Tava için bütün malzemeleri kesip, kayık güvece koyarak karıştırın. Domateslerin kabuklarını kesmeyi ve biberleri kesmeden önce çekirdeklerini çıkarmayı unutmayın. Sarımsakları ise ikiye bölmeniz yeterli. İşin püf noktası baharat. Etin terbiye edilmesinin nedeni de bu. Güvecin üstüne tereyağ parçalarını koyduktan sonra 200 derece fırında 20-25 dakika pişirmeniz gerekiyor.


Çok goley bre keni hadi yörün baalım afiyet neyim ossun J


Tuzlu yogurt nasil yapilir


Tuzlu yoğurt Malzemeleri :
10 kg. keçi sütü,
1/2 kg. taze yoğurt,
2 yemek kaşığı tuz...

Tuzlu Yoğurt Yapılışı:
Süt kaynatılır, ılıtılır. El dayanacak sıcaklığa gelince içine yoğurt katılıp karıştırılır. Ağzı kapatılıp üstü örtüıür. Mayalanınca geniş bir kaba alınıp biraz karıştırılarak harlı ateşe konulur. Bir tahta kaşıkla dibi tutturulmadan devamlı karıştırılır. Tuzu konur. Göz göz olup patlamaya başlayınca bir tabağa biraz alınarak kıvamı kontrol edilir. Süzme yoğurt kıvamına gelmiş ise ocaktan in dirilip başka bir kaba alınır. iyice soğuduktan sonra kavanozlara konularak ağzı zeytinyağlı bir tülbentle kapatılıp kapağı yerleştirilir.

Mercimekli-pilav-nasil-yapilir-resimli-Anlatim


MERCİMEKLİ PİLAV MALZEMESİ
·         1,5 Su bardağı yeşil mercimek,
·         1,5 Su bardağı bulgur,
·         2 Baş soğan,
·         1 Tatlı kaşığı tuz,
·         1 Tatlı kaşığı kırmızı biber,
·         1 Su bardağı erimiş tereyağ.

İskenderun-Deniz-Kizi-Pilavi-Nasil-Yapilir


İskenderun Deniz Kızı Pilavı Malzemeleri:
- 2 su bardağı Amerikan pirinci
- 250 gr karides
- 150 gr ahtapot kolu
- 150 gr mantar
- 2 dolmalık biber
- 1 dal taze soğan
- 1 domates
- 75 gr kabuksuz antepfıstığı
- 100 gr tereyağı
- 1 çay bardağı beyaz şarap
- 3 su bardağı et suyu
- 1 tutam safran
- 5-6 yaprak taze fesleğen
- 5-6 dal maydanoz
- tuz, beyazbiber

Mumbar-Bumbar nasil yapilir



Mumbar Nasıl Yapılır ?

Bu yazımızda sizlere Hatay Yemeklerinden Mumbar tarifini anlatacağım, Bumbar diyenlerde var, yada Bumbar Tarifi :))
Hatay'ın en özel lezzetlerindendir..BUyrun tarifimize





MUMBAR Malzemeleri:
1 kg. koyun bumbar (kalın bağırsak)
400 gr. Pirinç
200 gr. kıyma
1 büyük baş soğan
Karabiber-tuz

MUMBAR Yapılışı

Bumbarın üstündeki fazla yağlar ayıklanır. Bol su ile yıkanır. Daha sonra suyun altında tersi çevrilir. (Bunların ucu musluğa takılarak tazyikli su ile rahatça çevrilmesi sağlanır) Çevrilen mumbarlar nar ekşisi ile ovularak yıkanır. Bumbarlar nar ekşisi içinde bir gece dinlendirilir. Ertesi gün tekrar yıkanarak çevrilir. Diğer taraftan pirinç ayıklanıp yıkanır. Soğan ince doğranarak karabiber,tuz ile ovulup kıyma ile birlikte pirince ilave edilir. Bağırsağın ağzı içe doğru kıvrılır, avuç içine alınır malzeme doldurulmaya başlanır. Bu durumda bağırsağın yağlı kısmı içe, yağsız kısmı dışa kayar. Doldurma işlemi bittikten sonra iplikle sıkıca bağlanır. Tekrar yıkanır ve ve bumbarın üstünü kapatacak kadar su ilave edilip ateşe konur. Bumbarın piştiğini anlamak iççin çatalın ucuyla deneme yapılır. Çatal bumbara kolaylıkla giriyorsa pişmiş demektir. Arzu edilirse piştikten sonra yağda kızartılır veya fırınlanır

Afiyet olsun Mumbar Dolmanız...


Hatayin-biberli-ekmek-tarifi-resimli-anlatim


Hataylı olarak en çok sevdiğim lezzetlerden biridir biberli ekmek, Bunu Antakya'da oturan Halam yapar getirirdi bize, bizde ondan öğrendik biberli ekmek tarifini, Hataylılar bilir ama yine de tüm Türkiye öğrensin diye paylaşayım dedim biberli ekmek nasıl yapılır tarifi için  buyrun   

HAMURU İÇİN MALZEMELER:
1 kg un
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı şeker
1 küçük yaşmaya veya küçük paket ınstand maya
ılık su
150 gr yumuşamış margarin...
Margarin hariç diğer malzemeler ile yumuşak ekmek hamuru kıvamında bir hamur yoğuruyoruz ve üzerini kapatıp sıcak ortamda mayalanmaya bırakıyoruz.Hamurumuz mayalanırken hadi gelin biz üst harcını hazırlayalım....

Kabak dolmasi nasil yapilir resimli anlatim

iskenderunlular olarak en çok sevdiğimiz yemeklerdendir, genel ve misafir için özenle seçtiğimiz yemeklerdendir, şimdi kısaca Kabak Dolması Yapılışını görelim..

Kabak Dolması Malzemeleri:
(6-8 Kişilik)
  • 1 kg kabak (dolmalık orta boy)
  • 1 su bardağı pirinç
  • 300 gr kıyma
  • 2 adet orta boy domates
  • 2 tatlı kaşığı salça
  • ½ çay bardağı sıvıyağ
  • 1 çorba kaşığı tereyağı veya Margarin
  • Tuz, Karabiber, nane,
  • sıcak su

Kısır, iç, sarmaici nasil yapilir resimli anlatim

Kısır Malzemeler:
Bulgur
biber salçası
domates salçası
marul
taze soğan
maydanoz
taze nane
domates
taze biber
kimyon
nar ekşisi
zeytinyağı
asma yaprağı
marul

Zahter Salatasi nasil yapilir


Zahter Salatası Tarifi 
         Bu yazımızda da sizlere Hatay Yöresel Mezelerinden Zahter Salatası Tarifini vericem, zaten çok goley yapması, aşağıdaki  malzemeleri tedarik ettiyseniz, buyrun tarife...


Zahter Salatası Malzemeleri 
1 demet taze Kekik
2 Domates
2 taze Sogan
1-2 kirmizi Biber
½-1 demet Maydanoz
Tuz, Pulbiber
Nar eksisi veya limon (veya ikisi birden)
Zeytinyagi


Zahter Salatası Yapılışı
Zahteri ve maydanozu dogruyoruz. Domatesi küp dogruyoruz, sogan ve biberi halka seklinde ince dogruyoruz ve karistirma kabina alip baharat, eksi ve yagini ilave edip karistiriyoruz.
Afiyet olsun

hatay yöresel yemekleri resimli, hatay yöresel yemekleri, hatay yemekleri tarifleri resimli, hatay yemekleri yemek tarifleri, hatay yemekleri resimli, hatay ev yemekleri, hatay meşhur yemekleri, hatay yöresi yemekleri, hatay et yemekleri, hatay yemekleri isimleri, hatay mutfağı yemekleri, hatay yemekleri listesi, hatay mezeleri tarifi, hatay yöresel yemekleri nelerdir, hatay yemekleri tepsi kebabı, hatay antakya yemekleri, hatay ın yöresel yemekleri, hatay yöresel yemekleri isimleri, hatay yemekleri resimli yemek ta, hatay yemekleri kömbe, hatay mutfağı mezeleri, hatay mezeleri ve tarifleri, hatay mezeleri yemek tarifleri, hatay yemekleri ve tatlıları, hatay meşhur yemekleri ve tarifleri, hatay yöresel yemekleri resimli, yöresel hatay yemekleri, hatay usulu patlıcan yemekleri, hatay ın ünlü yemekleri, hatay mezeleri resimli, hatay yemekleri nelerdir, hatay mezeleri muhammara, hatay ünlü yemekleri, hatay soğuk mezeleri, hatay patlıcan yemekleri, hatay ın meşhur yemekleri 

Tuzda tavuk nasil yapilir resimli anlatim



Tuzda tavuk nasıl yapılır 

İskenderun, Hatay'da  özenle yapılan kolay ve bir okadar lezzetli bir yemektir Tuzda tavuk, sizlere bu yazımızda tuzda tavuk nasıl yapılır en kolay haliyle anlatacağım, sizlerde benim aşağıda vermiş olduğum tuzda tavuk tarifi ile rahatlıkla yapabileceksiniz, zaten tuzda tavuk yapımı da yine son derece kolaydır. 

Tuzda Tavuk Malzemeleri
·   1 Bütün Tavuk
·   2 Kg Turşu Tuzu
·   3 Yumurta Akı
·   Su
Tuzda Tavuk Yapılışı
Tavuğu önce tütsüledim yıkadım kuruladım ve her tarafına limon sürdüm.
Tuza yumurta aklarını kırıp biraz su ilave edip yoğurdum. Tepsiye yağlı kağıt serip üzerine bir cm kalınlığı olacak şekilde tuz yaydım tavuğu tuzun üstüne alıp her tarafını tuzla kapattım. Hiç bir şekilde hava almaması gevşek olmaması çok önemli. Daha sonra ister fırında 1.5 - 2 saat pişirin isterseniz pide fırınına verip ağır ateşte 2 saat pişittirin. Ben pide fırınına verdim çok güzel oldu hiç hava almadığı için kendi suyu ve yağıyla pişiyor aynı tandır gibi çok lezzetli muhteşem bir lezzet. 
Ayrıca tuzun içinden pişen tavuğa yerken yine tuz atıcaksınız ilginç değil mi :)) Afiyet Olsun.

Arap kebabi nasil yapilir resimli anlatim


Güzel memleketim Hatay'ın yine nadide lezzetlerinden, Arap Kebabı nasıl yapılır, bu yazımda da onu anlatacağım, umarım Arap Kebabı tarifimi de beğenirsiniz...

Arap Kebabı Malzemeleri:
·   500 gr kıyma
·   500 gr kuru soğan
·   7 adet yeşil taze biber
·   500 gr domates
·   1 fiske karabiber

Arap Kebabı Yapılışı:
Kıymayı bir tencereye koyup güzelce kavurun kuru soğanları ortadan ikiye bölerek halka halka doğrayın  taze yeşil biberleride halka halka doğrayarak kıymaya karıştırın kısık ateşte soğanlar ölünceye kadar pişirin doğradığınız domatesleri tenceredeki diğer karışımların üzerine dökün bir fiske tuz koyarak biraz kapağı kapalı olarak pişirin daha sonra kapağını açarak 15 dakika daha pişirerek özleşmesini sağlayın pişen arap kebabının üzerine bir fiske karabiber ve maydanoz serperek servis yapınız.
Afiyet  olsun
.