Yöresel Hatay Yemekleri ülkemizde yaygın ve çok sevilir, Muhteşem
Hatay Yemekleri tat olarak da yörenin kültür, adet, gelenek ve
göreneklerini de yansıttığından Hatay
Yemekleri ismi ile anılmakta ve tüm Dünya bu şekilde tanımaktadır.
Belen İskenderun'da yazlıkların olduğu yüksek, yeşillikler içerisinde serin bir kenttir, suyu muhteşemdir, suyunun güzelliği lezzete de yansımıştır, gerçekten mükemmel lezzetler vardır, Belen Tava bunların başındadır, meralarda yayılan havyvanların, yine usta ellerde şekillenmesiyle oluşan Belen Tava oh mis, üstüne Belen'in muhteşem berrak buz gibi suyuyla yapılan ayran, ee başka buyrun...
Buyrun Hatay Yemeklerinden muhteşem bir lezzet daha paylaşacağım, Belen Tava Nasıl Yapılır buyurun tarife…
Belen İskenderun'da yazlıkların olduğu yüksek, yeşillikler içerisinde serin bir kenttir, suyu muhteşemdir, suyunun güzelliği lezzete de yansımıştır, gerçekten mükemmel lezzetler vardır, Belen Tava bunların başındadır, meralarda yayılan havyvanların, yine usta ellerde şekillenmesiyle oluşan Belen Tava oh mis, üstüne Belen'in muhteşem berrak buz gibi suyuyla yapılan ayran, ee başka buyrun...
Buyrun Hatay Yemeklerinden muhteşem bir lezzet daha paylaşacağım, Belen Tava Nasıl Yapılır buyurun tarife…
BELEN Tava Malzemeleri :
- tek porsiyonu için
- beş diş taze sarımsak,
- iki domates,
- dört sivri biber,
- Bir tutam kekik,
- bir kaşık tereyağ
- 200 gram kuzu
budundan kesilmiş kuşbaşı ete ihtiyacınız var.
BELEN Tava Yapılışı :
Kuzu budunu bir gün önceden kekik suyu, sıvı yağ ve sütte
bekletmeniz etin yumuşamasını sağlıyor. Tabii tekrar terbiye etmek için salça,
yağ ve kekiğe yatırmalısınız. Belen Tava için bütün malzemeleri kesip, kayık
güvece koyarak karıştırın. Domateslerin kabuklarını kesmeyi ve biberleri
kesmeden önce çekirdeklerini çıkarmayı unutmayın. Sarımsakları ise ikiye
bölmeniz yeterli. İşin püf noktası baharat. Etin terbiye edilmesinin nedeni de
bu. Güvecin üstüne tereyağ parçalarını koyduktan sonra 200 derece fırında 20-25
dakika pişirmeniz gerekiyor.
Çok goley bre keni hadi yörün baalım afiyet neyim ossun J
Fotoğrafın sahibini de tebrik etmek gerekir.
YanıtlaSil