Hatay Mutfağı Fellah Köfte Tarifi
Fellah Köftesi Malzemeleri:
- 500g Köftelik Bulgur
- yarim cay bardagi irmik
- yarim cay Bardağı Un
- 1 adet rendelenmiş soğan
- 2 Adet Yumurta
- 1 Çorba Kaşığı Biber Salçası
- 1 Tatlı Kaşığı Kimyon
- 2 Adet Yumurta
- 1 Adet Limonun Suyu
- Yeterince Su,Tuz, karabiber
- 4 Adet Domates
- 4 Çorba Kaşığı Domates Salçası
- 7 Diş Sarımsak
- Tuz
- 4 Çorba Kaşığı Zeytinyağı
- 1 Demet Maydanoz
Fellah Köfte Yapılışı:
Bulguru 2 su bardağı sıcak su ile ıslatın. Suyunu çektikten sonra geniş bir kaba aktarın. Üzerine 1 çorba kaşığı biber salçası, 1adet rendelenmiş soğan ve 1 tatlı kaşığı kimyonu ekleyin. ara sıra su ekleyerek 5-10 dakika kadar yoğurun.
Sonra azar azar ve sürekli yoğurarak irmiği ilave edin. İrmiği iyice yedirdikten sonra unu ve yumurtaları ilave edin. Malzemeler özleşene dek tekrar 5-10 dakika yoğurun. (iyice ve en az 10-15 dakika yoğurmazsanız köfteler suda dağılabilir) Bulgurlu harçtan misket iriliğinde yuvarlaklar hazırlayın, bu yuvarlakların üzerine parmağınızın ucunu iyice bastırın. Derin bir çukur oluşturun.Tüm malzemeyi bu şekilde hazırlayın.
Malzemeyi pişirecek kadar suyu tencereye alın.1 adet limonun suyu ve yeterince tuz ilave edin. Su kaynadıktan sonra bulgurlu köfteleri suya atın. 10 dakika kadar kaynatın, köfteler suyun yüzüne çıkasıya kadar. Haşladığınız köfteleri bir kevgir ile tencereden alıp suyunu süzün.
Bu arada sos için tavaya 4 çorba kaşığı zeytinyağını alın. Rendelenmiş domatesleri ve 4 çorba kaşığı domates salçasını ilave edin. Koyulaşmaya başladığında dövülmüş sarımsakları ve yeterince tuzu ilave edin, Köfteleri ekleyin ve bir taşım kaynatıp ocaktan alın
Servis tabağına alin, maydanoz ile süsleyip sıcak olarak servis yapın.
Sonra azar azar ve sürekli yoğurarak irmiği ilave edin. İrmiği iyice yedirdikten sonra unu ve yumurtaları ilave edin. Malzemeler özleşene dek tekrar 5-10 dakika yoğurun. (iyice ve en az 10-15 dakika yoğurmazsanız köfteler suda dağılabilir) Bulgurlu harçtan misket iriliğinde yuvarlaklar hazırlayın, bu yuvarlakların üzerine parmağınızın ucunu iyice bastırın. Derin bir çukur oluşturun.Tüm malzemeyi bu şekilde hazırlayın.
Malzemeyi pişirecek kadar suyu tencereye alın.1 adet limonun suyu ve yeterince tuz ilave edin. Su kaynadıktan sonra bulgurlu köfteleri suya atın. 10 dakika kadar kaynatın, köfteler suyun yüzüne çıkasıya kadar. Haşladığınız köfteleri bir kevgir ile tencereden alıp suyunu süzün.
Bu arada sos için tavaya 4 çorba kaşığı zeytinyağını alın. Rendelenmiş domatesleri ve 4 çorba kaşığı domates salçasını ilave edin. Koyulaşmaya başladığında dövülmüş sarımsakları ve yeterince tuzu ilave edin, Köfteleri ekleyin ve bir taşım kaynatıp ocaktan alın
Servis tabağına alin, maydanoz ile süsleyip sıcak olarak servis yapın.
Bilmem ama bu tarifte noksanlık var annemiz yaptığında ıspanakta haşlanır öldürmeden harcına ilave edilir asıl öyle yemesi harikadır .
YanıtlaSilellerinize sağlık
YanıtlaSilFellah köftesi mi :)
YanıtlaSil