Home »
en-ozeller
,
hatay mezeleri
,
hatay-mutfagi
,
iskenderun-mutfagi
,
iskenderun-yemekleri
,
tuzlu yoğurt evde nasıl yapılır
,
tuzlu yoğurt hatay
,
Tuzlu yoğurt nasıl yapılır
,
tuzlu yoğurt yapımı
» Tuzlu yogurt nasil yapilir
Tuzlu yogurt nasil yapilir
Tuzlu yoğurt Malzemeleri :
10 kg. keçi sütü,
1/2 kg. taze yoğurt,
2 yemek kaşığı tuz...
Tuzlu Yoğurt Yapılışı:
Süt kaynatılır, ılıtılır. El dayanacak sıcaklığa gelince içine yoğurt katılıp karıştırılır. Ağzı kapatılıp üstü örtüıür. Mayalanınca geniş bir kaba alınıp biraz karıştırılarak harlı ateşe konulur. Bir tahta kaşıkla dibi tutturulmadan devamlı karıştırılır. Tuzu konur. Göz göz olup patlamaya başlayınca bir tabağa biraz alınarak kıvamı kontrol edilir. Süzme yoğurt kıvamına gelmiş ise ocaktan in dirilip başka bir kaba alınır. iyice soğuduktan sonra kavanozlara konularak ağzı zeytinyağlı bir tülbentle kapatılıp kapağı yerleştirilir.
Uzun zamandır takip ettiğim sayfanızda güzel yemek tarifleri görüyor, evimde de tariflerinizden faydalanarak yemekler yapıyorum, teşekkürler
YanıtlaSil