Muhammara-nasil-yapilir-resimli-anlatim - Yemek Tarifleri
Son Tarifler:

Muhammara-nasil-yapilir-resimli-anlatim


Bu yazımızda da sizlere Hatay mutfağına özel muhammara nasıl yapılır, anlatmaya çalışıcağım, umarım çok güzel bir yemek tarifi olur. 



MUHAMARA MALZEMELERİ:

2 çorba kaşığı domates salçası
2 çorba kaşığı biber salçası
4 çorba kaşığı galeta unu
1 tatlı kaşığı tahin
4 çorba kaşığı dövülmüş ceviz
3 diş sarımsak
Zeytinyağı
Pul biber
Kimyon
Tuz

MUHAMMARA YAPILIŞI:
Önce büyükçe temiz bir karıştırma kabı alalım, Biber ve domates salçalarını kabın içine koyalım, Üzerine galeta unu, tahin ve baharatları ekleyin, sonra da sarımsakları ezin ve içine katın, Göz kararı, fazla kaçırmayacak şekilde zeytinyağı gezdirin ve karıştırın.
Cevizleri de içine katın ve karıştırın; dilerseniz muhammarayı düzleyin ve üzerine cevizleri gezdirin. 
Muhammaranın çok yoğun ya da çok cıvık bir kıvamda olmaması gerekir. Hem sürülebilir hem de cevizden dolayı taneli olması çok önemlidir. Bunun dışında baharatların oranını iyi ayarlamak ve acısını ön plana çıkarmak olmazsa olmazdır. Bu yüzden pul biberi bir oran daha fazla koyup kalan baharatlardan 1 çay kaşığı kadar koyabilirsiniz.
Galeta unu yerine bayat ekmekleri rondodan geçirerek onları da kullanabilirsiniz. Böylelikle bayatlayan ekmekleri de değerlendirmiş olursunuz.
Muhammara, et yemeklerinin yanına da çok yakışır. Köfte, pirzola, biftek gibi bir et pişirdiğiniz takdirde, hızlıca hazırlayabileceğiniz bu mezeyle yemeğin havasını değiştirebilirsiniz. Doyuruculuğunu ve lezzetini arttıracağı için, ek olarak salata yapmanız yeterli olacaktır.
Böylelikle mezemiz muhammara hazırdır afiyet olsun

Share this article :

8 yorum:

  1. Bu tarifiniz atmasyon. Laf olsun diye mi yazdınız? Yoksa çok mu biliyorsunuz? Bir de İskenderunu ve İskenderunluları beceriksiz konuma düşürüyorsunuz. Bir çay bardağı ceviziçine 1-2 diş sarımsak yeter. Domates salçası konmaz. 1 çay kaşığı kimyon yeter. Hem biber salçasıyla yaptırıyorsunuz hem de isot veya pul biber koyduruyorsunuz! Ya isotla veya pul biberle yaptır ya da salçayla... Karabiber de konmaz. Buna 1-2 yemek kaşığı zeytinyağ yeterli, 3-4 kaşık yağ çok fazla, makarna mı yapıyoruz.
    Hiçbir şey bilmiyorsanız internettekilere bakın da yakın birşeyler yazın buraya. Ben dün yaptım çok da lezzetli oldu afiyetle yedim. Saygılarımla
    Süleyman Özcan

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. düzeltme yapılmış sanırım

      Sil
  2. MALZEMELER:
    1 su bardağı ceviz içi
    1 dilim bayat ekmek, 1 kalın çubuk galeta veya 50 gr. galeta unu
    4-5 yemek kaşığı biber salçası(acı) yada isot, pul biber veya kurutulmuş baş biber.
    1 küçük kuru soğan(rendelenecek)
    2 diş sarımsak(ezilecek)
    1/2 limonun suyu
    2 çay kaşığı kimyon
    2 yemek kaşığı zeytinyağı
    yeterince tuz
    gerekirse, çok az su (kıvamını ayarlamak için)
    YAPILIŞI:
    Ceviziçi robot veya blender de çekilir, karıştırma kabına dökülür.
    1 dilim bayat ekmek veya 1 çubuk galeta ıslatılarak üzerine ufalanır veya galeta unu eklenir.
    Küçük bir baş kuru soğan rendelenir, 2 diş sarımsak ezilir veya havanda dövülür, 1/2 limonun suyu sıkılır, 2 çay kaşığı kimyon serpilir, 2 yemek kaşığı zeytinyağı gezdirilir, yeterince tuz serpilir.
    Biber salçası eklenir veya pul biber, isot, kurutulmuş biber dövüldükten yada kıyma çekme makinesi veya blender de çakildikten sonra eklenerek karıştırılır.
    Kıvama göre gereği kadar su eklenerek iyice karıştırılır.
    Servis tabağına açılarak üzerine biraz zeytinyağ, kimyon, pul biber konur. Bir dal maydonoz ve kornişon turşu ile süslenir.
    AFİYET OLSUN Süleyman Özcan

    YanıtlaSil
  3. uslube dikkat edelim arkadaşlar

    YanıtlaSil
  4. muhammara ne demek

    YanıtlaSil

Toplam Ziyaret Sayısı

 
Support : YEMEK TARİFLERİMİZ | HATAY YEMEKLERİ | YEMEK TARİFLERİ
Copyright © 2011. Yemek Tarifleri - All Rights Reserved
Diğer Sitelerimiz Creating Website Published by EN GÜZEL HATAY YEMEKLERİ
Proudly powered by HATAY