Günün Fırsatı

Muhammara nasil yapilir

MALZEMELER:
1 çay bardağı cevizi içi (iri dövülmüş)
1 dilim bayat ekmek
8-10 di
ş sarımsak
4-5 yemek ka
şığı biber salçası (acı)
1-2 yemek ka
şığı domates salçası
2 yemek ka
şığı kimyon
yeterince tuz
isot veya pul biber (arzu edilen miktarda)
karabiber(arzu edilen miktarda)
3-4 yemek ka
şığı zeytinyağı
gerekirse, çok az su (kıvamını ayarlamak için)
arzuya göre: kavrulmu
ş susam da eklenebilir.

YAPILIŞI:
Ekmek içi ıslatılıp iyice sıkılır. Tüm malzemelerle iyice karıştırılır. Baharatlarla (arzu edilen acılık derecesinde) tatlandırılır. Yağ ve gerekirse çok az su eklenerek kıvamı ayarlanır.

3 yorum:

Adsız dedi ki...

Bu tarifiniz atmasyon. Laf olsun diye mi yazdınız? Yoksa çok mu biliyorsunuz? Bir de İskenderunu ve İskenderunluları beceriksiz konuma düşürüyorsunuz. Bir çay bardağı ceviziçine 1-2 diş sarımsak yeter. Domates salçası konmaz. 1 çay kaşığı kimyon yeter. Hem biber salçasıyla yaptırıyorsunuz hem de isot veya pul biber koyduruyorsunuz! Ya isotla veya pul biberle yaptır ya da salçayla... Karabiber de konmaz. Buna 1-2 yemek kaşığı zeytinyağ yeterli, 3-4 kaşık yağ çok fazla, makarna mı yapıyoruz.
Hiçbir şey bilmiyorsanız internettekilere bakın da yakın birşeyler yazın buraya. Ben dün yaptım çok da lezzetli oldu afiyetle yedim. Saygılarımla
Süleyman Özcan

Adsız dedi ki...

MALZEMELER:
1 su bardağı ceviz içi
1 dilim bayat ekmek, 1 kalın çubuk galeta veya 50 gr. galeta unu
4-5 yemek kaşığı biber salçası(acı) yada isot, pul biber veya kurutulmuş baş biber.
1 küçük kuru soğan(rendelenecek)
2 diş sarımsak(ezilecek)
1/2 limonun suyu
2 çay kaşığı kimyon
2 yemek kaşığı zeytinyağı
yeterince tuz
gerekirse, çok az su (kıvamını ayarlamak için)
YAPILIŞI:
Ceviziçi robot veya blender de çekilir, karıştırma kabına dökülür.
1 dilim bayat ekmek veya 1 çubuk galeta ıslatılarak üzerine ufalanır veya galeta unu eklenir.
Küçük bir baş kuru soğan rendelenir, 2 diş sarımsak ezilir veya havanda dövülür, 1/2 limonun suyu sıkılır, 2 çay kaşığı kimyon serpilir, 2 yemek kaşığı zeytinyağı gezdirilir, yeterince tuz serpilir.
Biber salçası eklenir veya pul biber, isot, kurutulmuş biber dövüldükten yada kıyma çekme makinesi veya blender de çakildikten sonra eklenerek karıştırılır.
Kıvama göre gereği kadar su eklenerek iyice karıştırılır.
Servis tabağına açılarak üzerine biraz zeytinyağ, kimyon, pul biber konur. Bir dal maydonoz ve kornişon turşu ile süslenir.
AFİYET OLSUN Süleyman Özcan

Adsız dedi ki...

uslube dikkat edelim arkadaşlar

Yorum Gönder

 
İskenderun Yemekleri. Design by Wpthemedesigner. Converted To Yemek Tarifleri By Anshul Tested by Blogger Templates.