Günün Fırsatı

hatay usulu kabak tatlisi resimli anlatim

Bu tarif edecegim kabak tatlisinin tarifi tamamen biz İskenderunlulara aittir aittir
Malzemeler:
Bal kabağı
şeker
limon suyu
sönmemiş kireç
ceviz içi




Yapılışı:
1.Kabuklan soyulan bal kabağı dilimlere ayrılır.
2.Sönmemiş kireç, su içerisine konularak karıştırılır.
3.Kireç, bulunduğu kapta dibe çöker ve üzerinde tortusuz bıraktığı su, ayrı bir kaba alınır.
4.Dilimlenen kabaklar bu suya atılıp, bir gün bekletilir.
5.İyice yıkandıktan sonra, kabaklar, şekerli su ile kaynatılarak pişirilir.
6.Pişimine yakın yarım limon suyu eklenir ve bir-iki dakika daha ocakta tutulur.
7.Soğuduktan sonra, servis için tabaklara alınır ve üzerine ceviz içi serpilir

9 yorum:

AGABEY dedi ki...

ordan 2 kilo yollayıver yAAA :))

Adsız dedi ki...

Kabakk tatlısıııııııııı :))))

Adsız dedi ki...

bu evleri boyiyan kirecmi yoksa yemekler icin mi var yazarmisiniz ya merak ediyorum

Adsız dedi ki...

ya ban özelliği lazım ingilizce için araştırma yapıyorum :(

Adsız dedi ki...

baya evleri boyayan kireç, taş halinde olan

Şenay dedi ki...

evet baya kireç suyu

Şenay dedi ki...

evet normal kireç sönmemişi nasıl oluyor bilmem ama kireç suyu sertlik kıtırlık verir.Hatta çubuk turşusunuda böyle kireç suyunda bekletiyorlarmış kıtır olsun diye.

Adsız dedi ki...

süper oldu

selim dedi ki...

Hatay yemeklerine bayılıyorum

Yorum Gönder

 
İskenderun Yemekleri. Design by Wpthemedesigner. Converted To Yemek Tarifleri By Anshul Tested by Blogger Templates.