hatay-usulu-kabak-tatlisi-resimli-anlatim - Yemek Tarifleri
Son Tarifler:

hatay-usulu-kabak-tatlisi-resimli-anlatim


Bu tarif edecegim kireçte kabak tatlısının tarifi tamamen biz İskenderunlulara aittir aittir, kirece yatırılarak yapılan Hatay usulü kabak tatlısının tarifi için en kısa ve en kolay  dır,

Hatay usulü kabak tatlısı malzemeleri:
Bal kabağı
şeker
limon suyu
sönmemiş kireç
ceviz içi





Hatay usulü kabak tatlısı yapılışı:
1.Kabuklan soyulan bal kabağı dilimlere ayrılır, olabildiğince ince dilimler yapmaya çalışın, kabakların dışındaki beyaz renk tamamen gitsin .
2.Sönmemiş kireç su içerisine konularak karıştırılır, bu şekildeki kireç bir gece bekletlir.
3.Ertesi gün kireç bulunduğu kapta dibe çöker ve üzerinde tortusuz bıraktığı su, ayrı bir kaba alınır.
4.Dilimlediğimiz kabakları bu suya atılıp yine bir gün bekletilir.
5.Ertesi gün kireçten çıkarılan kabaklar iyice yıkandıktan sonra kabaklar, şekerli su ile kaynatılarak pişirilir.
6.Pişimine yakın yarım limon suyu eklenir ve bir-iki dakika daha ocakta tutulur.
7.Soğuduktan sonra, servis için tabaklara alınır ve üzerine ceviz içi serpilir

Hatay usulü kabak tatlısının püf noktası, doğranmış kabak kadar şeker ilave edilir, yani 2 kili kabak doğramış isek 2 kilo da şeker koyacağız, malzemeden çalmak yok :)  bu şekilde kazana alınan kabaklar, kaynayıncaya kadar yüksek ateşte başlatılır, kaynayınca altı kısılarak 3-4 saat pişirilir,

Kireçte kabak tatlısının piştiğini nasıl anlarız, kabaklarımız biraz buruşur ve kırmızı bir renk alır, bu hale geldikten sonra kabaklarımızı ateşten indirip soğuması için bekleyin, sonra büyükçe bir cam kavanoza koyun ve şerbetini içine dökün, şerbeti bol olsun arkadaşlar,

Hatay usulü kabak tatlısı nasıl yapılır sorusunun cevabını öğrenmiş olduk, buyrum sizde yapın ve yorumlarınızı bekliyorum...
Afiyet olsun

Hatay usulü kabak tatlısı kabaklar nasıl doğranır, arkadaşlar fotoğraflarda gördüğünüz gibi doğrayın, şekil olarak baş parmak genişliği, serçe parmak inceliğinde olabilir, nasıl bir tanımama oldu :)  çok önemli değil mümkün olduğunca ince yapın, korkmayın yapın emin olun çok güzel yapacaksınız,  güzel olacak başaracaksınız

Sorularınız varsa yorum olarak yazabilirsiniz, yorum yapmaktan çekinmeyin arkadaşlar yazın gördüğüm ilk anda cevap veririm...




kabak tatlısı, kabak tatlısı yapılışı, kabak tatlısının yapılışı, kabak tatlısı tahinli, kabak tatlısı antakya, kabak tatlısı antalya, kabak tatlısı ballı, kabak tatlısı çeşitleri, kabak tatlısı çeşitleri, kabak tatlısı tarifi çeşitleri, kabak tatlısı en güzel nasıl yapılır, kabak tatlısı görseller, kabak tatlısı hatay, kabak tatlısı hangi yöreye ait, kabak tatlısı hangi kabakla yapılır, kabak tatlısı hikayesi, kabak tatlısı hazırlanışı, kabak tatlısı hakkında bilgi, kabak tatlısı hakkında, kabak tatlısı için kireç, kabak tatlısı kireç, kabak tatlisi nasil yapılır, kabak tatlısı nasıl, kabak tatlısı nasıl olur, kabak tatlısı nasıl yapılır resimli, kabak tatlısı ocakta, kabak tatlısı özellikleri, kabak tatlısı ölçü, kabak tatlısı pişirme süresi, kabak tatlısı resimli, kabak tatlısı sunumu, kabak tatlısı sert, kabak tatlısı şerbeti, kabak tatlısı şeker miktarı, kabak tatlısı şeker oranı, kabak tatlısı tarifi, kabak tatlısı hatay usulü, kabak tatlısı üzerine tahin, kabak tatlısı üzerine, kabak tatlısının üstüne ne konur, www.kabak tatlisi tarifi, www.kabak tatlisi nasil yapilir, kabak tatlısı yapılışı, kabak tatlısı yapmanın püf noktası, kabak tatlısı yapımı, 

Share this article :

19 yorum:

  1. ordan 2 kilo yollayıver yAAA :))

    YanıtlaSil
  2. Kabakk tatlısıııııııııı :))))

    YanıtlaSil
  3. bu evleri boyiyan kirecmi yoksa yemekler icin mi var yazarmisiniz ya merak ediyorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet hırdavatçılarda satın bildiğimiz duvarlara boya yapılan ancak sönmemiş kireç olması önemli

      Sil
    2. evet aynen evleri boyayan kireç kullanılır, sönmemiş kireç derseniz hırdavatçılar vericektir

      Sil
  4. ya ban özelliği lazım ingilizce için araştırma yapıyorum :(

    YanıtlaSil
  5. baya evleri boyayan kireç, taş halinde olan

    YanıtlaSil
  6. harika bir şey

    YanıtlaSil
  7. evet normal kireç sönmemişi nasıl oluyor bilmem ama kireç suyu sertlik kıtırlık verir.Hatta çubuk turşusunuda böyle kireç suyunda bekletiyorlarmış kıtır olsun diye.

    YanıtlaSil
  8. Hatay yemeklerine bayılıyorum

    YanıtlaSil
  9. Kısa, öz bir tarif olmuş.. teşekkürler.

    YanıtlaSil
  10. hem basit anlatım hemde gayet başarılı sonuç tebrikler

    YanıtlaSil

Toplam Ziyaret Sayısı

 
Support : YEMEK TARİFLERİMİZ | HATAY YEMEKLERİ | YEMEK TARİFLERİ
Copyright © 2011. Yemek Tarifleri - All Rights Reserved
Diğer Sitelerimiz Creating Website Published by EN GÜZEL HATAY YEMEKLERİ
Proudly powered by HATAY