Günün Fırsatı

Hatay yemekleri-Biberli susamli acili ekmek


MALZEMELER:
1 çay bardağı sıvı yağ
1 su barda
ğı ılık süt+su(ya da sade su)
1 paket (42 gr’lık) ya
ş maya veya 1 yemek kaşığı bira mayası
1 tatlı ka
şığı şeker
1 tatlı ka
şığı tuz
alabildi
ği kadar un

İç harcı:
1 çay bardağı sızma zeytinyağı
2 so
ğan
1 çay barda
ğı sızma zeytinyağı
4 yemek ka
şığı yoğurt
2 yemek ka
şığı biber salçası
250 gr çökelek
pulbiber
karabiber
kekik
tuz

Üzerine : bol susam

YAPILIŞI:
Hamur malzemesi ile yumuşak bir hamur yoğrulur ve mayalanmaya bırakılır. Bu esnada iç harcı hazırlanır. Bunun için; ince kıyılmış soğanlar zeytinyağında pembeleştirilir. Salça ile bir iki kez daha çevirdikten sonra tuz, karabiber, pul biber, kekik ile tatlandırılır ve ılınmaya bırakılır. Yoğurt ve çökelek karıştırılıp altüst edilir. Mayalanan hamur tekrar yoğrulup yumurta büyüklüğünde bezeler hazırlanır. Oklava kullanmadan, hafif yağlanmış tezgâh üzerinde ince pide şeklinde açılır. (Bezeler, tek porsiyonluk pideler veya bohça şeklinde katlayarak da açılabilir.). İç harç, pidelerin üzerine düzgünce yayılır. Tekrar mayalanmaya bırakılır. Üzerine bol susam serpilir. Kızgın (200 derecelik) fırına verilerek nar gibi olana kadar kızartılır. (Orijinal tarifte; bir tür dağ kekiği olan zahter de eklenir.)

1 yorum:

elif demir dedi ki...

bunu antakyalılar daha çok yapıyor sanırım

Yorum Gönder

 
İskenderun Yemekleri. Design by Wpthemedesigner. Converted To Yemek Tarifleri By Anshul Tested by Blogger Templates.