Mercimekli-pilav-nasil-yapilir-resimli-Anlatim - Yemek Tarifleri
Son Tarifler:
Home » , , , » Mercimekli-pilav-nasil-yapilir-resimli-Anlatim

Mercimekli-pilav-nasil-yapilir-resimli-Anlatim


MERCİMEKLİ PİLAV MALZEMESİ
·         1,5 Su bardağı yeşil mercimek,
·         1,5 Su bardağı bulgur,
·         2 Baş soğan,
·         1 Tatlı kaşığı tuz,
·         1 Tatlı kaşığı kırmızı biber,
·         1 Su bardağı erimiş tereyağ.

MERCİMEKLİ PİLAV YAPILIŞI
1.Mercimeği ayıklayıp yıkadıktan sonra bol suda haşlayarak siyah suyunu süzünüz,
2.Tekrar su ilâvesi ile mercimekleri iyice pişiriniz,
3.Suyunu tamamen çekmeden bulgur ve tuz ilâ­ve ediniz,
4.Ağır ateşte pilavı pişiriniz, demlendiriniz,
5.Soğanları piyaz soğanı şeklinde ince halka kıyınız,
6.Bir su bardağı yağda yakmadan kızartınız ve bir kaşık kırmızı biber ilâve ediniz,
7.Demlenmiş mercimekli pilavın üzerine soğanlı yağı gezdiriniz.
Share this article :

2 yorum:

  1. fellah turşusuyla mükemmel

    YanıtlaSil
  2. Uzun zamandır takip ettiğim sayfanızda güzel yemek tarifleri görüyor, evimde de tariflerinizden faydalanarak yemekler yapıyorum, teşekkürler

    YanıtlaSil

Toplam Ziyaret Sayısı

 
Support : YEMEK TARİFLERİMİZ | HATAY YEMEKLERİ | YEMEK TARİFLERİ
Copyright © 2011. Yemek Tarifleri - All Rights Reserved
Diğer Sitelerimiz Creating Website Published by EN GÜZEL HATAY YEMEKLERİ
Proudly powered by HATAY