MERCİMEKLİ PİLAV MALZEMESİ
· 1,5 Su bardağı yeşil mercimek,
· 1,5 Su bardağı bulgur,
· 2 Baş soğan,
· 1 Tatlı kaşığı tuz,
· 1 Tatlı kaşığı kırmızı biber,
· 1 Su bardağı erimiş tereyağ.
MERCİMEKLİ PİLAV YAPILIŞI
1.Mercimeği ayıklayıp yıkadıktan sonra bol suda haşlayarak siyah suyunu süzünüz,
2.Tekrar su ilâvesi ile mercimekleri iyice pişiriniz,
3.Suyunu tamamen çekmeden bulgur ve tuz ilâve ediniz,
4.Ağır ateşte pilavı pişiriniz, demlendiriniz,
5.Soğanları piyaz soğanı şeklinde ince halka kıyınız,
6.Bir su bardağı yağda yakmadan kızartınız ve bir kaşık kırmızı biber ilâve ediniz,
7.Demlenmiş mercimekli pilavın üzerine soğanlı yağı gezdiriniz.
fellah turşusuyla mükemmel
YanıtlaSilUzun zamandır takip ettiğim sayfanızda güzel yemek tarifleri görüyor, evimde de tariflerinizden faydalanarak yemekler yapıyorum, teşekkürler
YanıtlaSil