Şalgam-nasil-yapilir-salgam-suyu-tarifi-resimli-anlatim - Yemek Tarifleri
Son Tarifler:

Şalgam-nasil-yapilir-salgam-suyu-tarifi-resimli-anlatim


Şalgam Suyu Nasıl Yapılır ? Şalgam Suyu Tarifi ve Hazırlanışı

Biz İskenderunluların sevdiği ve yemeklerin yanında özellikle mangal gibi özel yemeklerin yanında özenle hazırladığımız şalgam, nasıl mı yapılır, çok kolay bakın bu tariften sonra hepimiz şalgam yapıcak ve tüm ailemizle birlikte çok faydalı olan şalgamı içeceğiz, hadi tarife geçelim.
Şalgam suyu midenin hazmını kolaylaştıran, özellikle de mangal ve kebap yerken içilebilecek faydalı bir içecektir. Yapılışı da öyle çok zor değildir.

Malzemeler:

1. 1-2 adet şalgam ( beyaz renkli turp gibidir)
2. Yarım kilo maya ( ekmek ve buğday kepeği ile yapılan bir mayadır)
3. 1 çay bardağı tuz.
4. 10 litre su.
5. 2 yemek kaşığı limon tuzu.
6. 2 kilo mor havuç.

İlk önce şalgam ve havuçları kabuklarını soyduktan sonra şerit halinde ince ince doğruyoruz. Sonra havuçları tuzla iyice ovuyoruz. Bir saat kadar havuçları dinlemeye bırakıyoruz. Ardından 10 litre suyu bir tencereye boşaltıyoruz bu suya mayamızı ekleyip mayanın suyun dibine çökelmesini bekliyoruz. Şişelerken kesinlikle mayadan koymayacağız, sadece mayalı su koyacağız. Şimdi sıra geldi şişeleme işlemine. Beklettiğimiz havuçları ve şalgamlarımızı şişelere koyuyoruz ardından limon tuzumuzu ekliyoruz.

Şimdi suyumuzu koyacağız ama dediğim gibi dikkat edin sakın maya koymayın içine. Kepçe yardımıyla suyun üzerinden üzerinden, mayayı kaldırmadan suyu şişeye dökünüz. Bunu yaparken arada beklerseniz maya tekrar dibe çökelir ve işiniz kolaylaşır. Şişeleme bittikten sonra, bu şişenin ağzını kapatarak güneş görmeyen, serin bir yerde saklayınız. Her gün bir kere şişeyi sallayarak karıştırınız. 10 gün sonra şişeyi açıp afiyetle içebilirsiniz.
 Dediğim gibi malzemelerin miktarıyla oynayarak kendi damak tadınıza uygun şalgam suyu yapabilirsiniz. Acı sevenler ise bardaklarına birkaç çorba kaşığı acı turşu suyu ilave ederek acı bir şalgam suyu yapabilirler.
Sanırım şalgam nasıl yapılır herkes öğrenmiştir.

Share this article :

6 yorum:

  1. gerçekten süper tarif ve açıklamalar teşekkür ederim

    YanıtlaSil
  2. birde bişi sorucaktım,
    şalgamı nasıl buluruz ya burdaki pazarlarda aradım ancak bulamadım

    YanıtlaSil
  3. Teşekkürler arkadaşlar, sizler için en iyi olanı yapmaya çalışıyoruz

    YanıtlaSil
  4. ayrıca elif hanım yaşadığınız yerdeki pazarcılarınızdan rica edin, onlar size yardımcı olur, yine de bulamazsanız mail atın ben size yollarım :))

    YanıtlaSil

Toplam Ziyaret Sayısı

 
Support : YEMEK TARİFLERİMİZ | HATAY YEMEKLERİ | YEMEK TARİFLERİ
Copyright © 2011. Yemek Tarifleri - All Rights Reserved
Diğer Sitelerimiz Creating Website Published by EN GÜZEL HATAY YEMEKLERİ
Proudly powered by HATAY