Hatay'ımızın nadide lezzetlerinden sürk, bu yazımızda da sürk nasıl yapılır anlatmaya çalışacağız, verdiğimiz sürk tarifinde dikkat etmeniz gereken hususları ayrıca belirteceğim, şimdi sizlere sürk'ün tarifini verelim
Sürk malzemeleri :
2 kg çökelek ( bazı yörelerde lor peyniri yada minci deniliyor)
1 yemek kaşıgı biber salçası ( acı seviyorsanız acı salça olsun )
2 şeker kaşıgı karabiber
2 şeker kaşıgı kekik
2 şeker kaşıgı kimyon
tuz ( damak zevkinize göre )
Sürk yapılışı : Derin bir kaba çökelegi koyun ve diger bütün malzemeleri içine koyup aynı oranda karışacak kadar yogurun ( aynı çiğ köfte gibi). Yogurma işlemi bitince avucunuza çökelekten alıp yuvarlayın. Bir tepsinin içine gazete yada bolca kagıt havlu koyun üzerine yuvarladıgınız çökelegi dizin. Çökeleklerin üzerine tülbent ile örtün ki sinek ve kuşlar konmasın .
Tepsiyi güneş gören havalı olan bir yere koyun. Her gün altındaki gazeteyi veya kağıt havluyu degiştirin en az üç günde kurur. Kuruyunca bunun adı sürk olucaktır, sürklerimizi kavanoza yerleştirin buzdolabında koyun aylarca kalabilir.
işte iskenderuna has en güzel lezzet, tarif ve anlatım da süperr teşekkürler
YanıtlaSilGüzel tarif
YanıtlaSil