Tuzda tavuk nasıl yapılır
İskenderun, Hatay'da özenle yapılan kolay ve bir okadar lezzetli bir yemektir Tuzda tavuk, sizlere bu yazımızda tuzda tavuk nasıl yapılır en kolay haliyle anlatacağım, sizlerde benim aşağıda vermiş olduğum tuzda tavuk tarifi ile rahatlıkla yapabileceksiniz, zaten tuzda tavuk yapımı da yine son derece kolaydır.
Tuzda Tavuk Malzemeleri
· 1 Bütün Tavuk
· 2 Kg Turşu Tuzu
· 3 Yumurta Akı
· Su
Tuzda Tavuk Yapılışı
Tavuğu önce tütsüledim yıkadım kuruladım ve her tarafına limon sürdüm.
Tuza yumurta aklarını kırıp biraz su ilave edip yoğurdum. Tepsiye yağlı kağıt serip üzerine bir cm kalınlığı olacak şekilde tuz yaydım tavuğu tuzun üstüne alıp her tarafını tuzla kapattım. Hiç bir şekilde hava almaması gevşek olmaması çok önemli. Daha sonra ister fırında 1.5 - 2 saat pişirin isterseniz pide fırınına verip ağır ateşte 2 saat pişittirin. Ben pide fırınına verdim çok güzel oldu hiç hava almadığı için kendi suyu ve yağıyla pişiyor aynı tandır gibi çok lezzetli muhteşem bir lezzet.
Ayrıca tuzun içinden pişen tavuğa yerken yine tuz atıcaksınız ilginç değil mi :)) Afiyet Olsun.
Hatay da fırınlarda pişiriliyor.Kokusu mahalleye siner.Muhteşem bir tat.
YanıtlaSilgüzel bir tarif
YanıtlaSil