Günün Fırsatı

Tuzda tavuk nasil yapilir resimli anlatim


İskenderun da özenle yapılan kolay ve bir okadar lezzetli bir yemektir, yapımıda yine son derece kolaydır. 

Malzemeler
·   1 Bütün Tavuk
·   2 Kg Turşu Tuzu
·   3 Yumurta Akı
·   Su
 Yapılışı
Tavuğu önce tütsüledim yıkadım kuruladım ve her tarafına limon sürdüm.
Tuza yumurta aklarını kırıp biraz su ilave edip yoğurdum. Tepsiye yağlı kağıt serip üzerine bir cm kalınlığı olacak şekilde tuz yaydım tavuğu tuzun üstüne alıp her tarafını tuzla kapattım. Hiç bir şekilde hava almaması gevşek olmaması çok önemli. Daha sonra ister fırında 1.5 - 2 saat pişirin isterseniz pide fırınına verip ağır ateşte 2 saat pişittirin. Ben pide fırınına verdim çok güzel oldu hiç hava almadığı için kendi suyu ve yağıyla pişiyor aynı tandır gibi çok lezzetli muhteşem bir lezzet. 
Ayrıca tuzun içinden pişen tavuğa yerken yine tuz atıcaksınız ilginç değil mi :)) Afiyet Olsun.

1 yorum:

Arda Boran dedi ki...

Hatay da fırınlarda pişiriliyor.Kokusu mahalleye siner.Muhteşem bir tat.

Yorum Gönder

 
İskenderun Yemekleri. Design by Wpthemedesigner. Converted To Yemek Tarifleri By Anshul Tested by Blogger Templates.