Önceki tarifte size Gömeç yapımını anlatmıştım, Bugün size tarifini vereceğim yemeği mutlaka tatmanızı tavsiye ediyorum, tam iskenderunlulara ait bir damak lezzeti olduğunu belirtmek isterim, bence aşağıda belirttiklerim haricinde malzeme kullanmayın derim ama yine de siz bilirsiniz, yemeğimizin adı kumbursiye nedir diye soracak olan arkadaşlarımız olabilir, kumbursiye Hatay ve Arap coğrafyasına ait bir yemek türüdür, fazla gevezelik yapmadan yemeğe yani Kumbursiye nasıl yapılır diyerek kumbursiye tarifine dönelim,
- 1/2 kg arpacık soğan,
- 1 ad. tavuk göğsü,
- 1 çay bardağı haşlanmış nohut,
- 2 yemek kaşığı tuzlu yoğurt(üzerine tuz ekilmiş yoğurt sayılmaz),
- 1 tatlı kaşığı toz nane...
Tavuk ve nohut haşlanır tereyağında sarartılmış soğanlar ilave edilir, soğanlar yumuşayana kadar pişirilir, tuzlu yoğurt eklenir ağzı açık olarak 15 dk. Kadar kaynatılır toz nane ekilip servis yapılır.
Kumbursiyemiz hazırdır,
Afiyet olsun..
0 yorum:
Düşüncelerinizi Bizimle Paylaşın
Tell us what you're thinking... !