İşte sizlere Hatay Yemekleri nasıl yapılır, damak lezzetden nasıl çatlar sorusunun cevabını verebilecek muhteşem lezzetlerimizden humus, bu yazımızda da humus nasıl yapılır sorusunun cevabını vericez, humus için Hatay'da isterseniz nohut unuyla, yada aşağıda verdiğimiz tarifi uygulayarak en güzel humusu siz yapabilirsiniz.
Malzemeler 4 Kişilik
- 500 gr. nohut
- 2 diş sarımsak
- 1 çorba kaşığı tereyağı
- 1 çorba kaşığı çamfıstığı
- 1,5 su bardağı tahin
- Tuz
Hazırlanışı : Nohut bir gece önceden ıslatılır. Düdüklü tencerede iyi pişinceye kadar haşlanır. Suyu süzülür. İnce delikli süzgeçten iki defa çekilir. limonIarın suyu sıkılır. Sarımsak dövülür. Tahin, ezilip püre haline getirilmiş nohuda karıştırılıp tuz eklenir. Bu karışım bir servis tabağına yayılarak konulur. Bir tavada eritilen tereyağının içine çam fıstıkları eklenip kavrulur ve humusun üzerine dökülerek sıcak servis edilir.isterseniz üzerine yeşillik ile süsleyebilir, isterseniz yumurta kırıp servis yapabilirsiniz, yada pastırma, sucuk ile yapablirsiniz, tercih size kalmış üstüne eklemede sınır yok.
Humus nasıl yapılır sorusunun cevabı bu şekilde en özel tarifle verilmiş oldu sanırım; afiyet olsun...
Diğer tariflerimiz için buradan devam edebilirsiniz
bizim orda nohut unuyla yapıyorlardı, daha kolay oluyordu o zaman, bu da güzel tarif teşekkürler
YanıtlaSilsanırım en özel Hatay
YanıtlaSilperfect
YanıtlaSilHumus ve Hatay
YanıtlaSilSüper 👍