🎃 Hatay Usulü Kabak Tatlısı – Kireçte Kabak Tatlısı Tarifi
Merhaba dostlar! 👋
Ben Türkiye’nin en usta aşçılarından biri olarak sizlere bugün Hatay mutfağının en özel tatlılarından birini getirdim: Kireçte Kabak Tatlısı. 🍯🌰
Antakya sofralarının yıldızı olan bu tatlı, hem kıtır dokusu hem de şerbetli yapısıyla unutulmaz bir lezzet.
🛒 Malzemeler
🎃 Bal kabağı
🍬 Toz şeker (kabakla birebir ölçüde)
🍋 Yarım limon suyu
⚪ Sönmemiş kireç
🌰 Ceviz içi (üzeri için)
💡 Püf Noktası: Doğradığınız kabak ne kadarsa o kadar şeker koymalısınız. (2 kilo kabak = 2 kilo şeker)
👩🍳 Yapılışı
1️⃣ Kabakları Hazırlayın
Kabakların kabuklarını soyun, beyaz kısmı tamamen temizleyin. İnce dilimler halinde doğrayın.
2️⃣ Kireç Suyunu Hazırlayın
Sönmemiş kireci suya ekleyip karıştırın, bir gece bekletin. Ertesi gün dibe çöken kireci bırakıp üstteki berrak suyu alın.
3️⃣ Kabakları Kireç Suyuna Bırakın
Doğradığınız kabakları bu berrak kireç suyuna koyun, 1 gün bekletin.
4️⃣ Bolca Yıkayın
Ertesi gün kabakları kireçten çıkarın ve güzelce yıkayın.
5️⃣ Şekerle Pişirin
Kabakları tencereye alın, üzerine eşit miktarda şeker ekleyin. Yüksek ateşte kaynatın, kaynayınca kısık ateşte 3-4 saat pişirin.
6️⃣ Limon Suyu Ekleyin
Pişmeye yakın limon suyunu ilave edin, birkaç dakika daha kaynatın.
7️⃣ Soğutun ve Servis Edin
Soğuyan kabakları cam kavanoza alın, üzerine şerbetini dökün. Servis sırasında ceviz içi serpiştirin. 🌰
🌟 Püf Noktaları
✨ Kabaklar ince doğranmalı, o zaman daha güzel şerbetlenir.
✨ Şerbeti bol olsun, kabaklar tamamen şerbetin içinde kalmalı.
✨ Kireçte kabak tatlısı hazır olduğunda kabakların rengi koyulaşır ve hafif buruşur.
🍧 Hatay’ın Diğer Tatlı Tarifleri için tıklayın
🍴 Servis Önerisi
Hatay usulü kabak tatlısını cevizle süsleyerek servis edin. Yanında kaymak veya tahin ile bambaşka bir lezzet yakalarsınız.
🥗 Hatay Mezeleri ile Sofranızı Tamamlayın
🥧 Hatay Mutfağının Tatlılarını Keşfedin
🔑 SEO Anahtar Kelimeler: Hatay usulü kabak tatlısı, kireçte kabak tatlısı, Antakya kabak tatlısı, Hatay mutfağı tatlıları
Afiyet olsun dostlar! 🎃🍯 Siz de deneyin ve yorumlarınızı paylaşın.
ordan 2 kilo yollayıver yAAA :))
YanıtlaSilKabakk tatlısıııııııııı :))))
YanıtlaSilbu evleri boyiyan kirecmi yoksa yemekler icin mi var yazarmisiniz ya merak ediyorum
YanıtlaSilevet hırdavatçılarda satın bildiğimiz duvarlara boya yapılan ancak sönmemiş kireç olması önemli
Silevet aynen evleri boyayan kireç kullanılır, sönmemiş kireç derseniz hırdavatçılar vericektir
Silya ban özelliği lazım ingilizce için araştırma yapıyorum :(
YanıtlaSilneyin özelliği lazım size
Silbaya evleri boyayan kireç, taş halinde olan
YanıtlaSililginize teşekkürler
Silharika bir şey
YanıtlaSilevet baya kireç suyu
YanıtlaSililginize teşekkürler
Silevet normal kireç sönmemişi nasıl oluyor bilmem ama kireç suyu sertlik kıtırlık verir.Hatta çubuk turşusunuda böyle kireç suyunda bekletiyorlarmış kıtır olsun diye.
YanıtlaSilsüper oldu
YanıtlaSilafiyet olsun
SilHatay yemeklerine bayılıyorum
YanıtlaSilKısa, öz bir tarif olmuş.. teşekkürler.
YanıtlaSilhem basit anlatım hemde gayet başarılı sonuç tebrikler
YanıtlaSilaynen katılıyorum
Silgüzel tarif teşekkürler
YanıtlaSilkaç kg kireç ve kaç lt.su kulaniyorsun miktarı lūtfen. Tşk.
YanıtlaSilbir bir
SilSiparis versek genderebilimisiniz
YanıtlaSilAnnemde hataylı oldugu için baktım güzel anlatmışınız teşekürle
YanıtlaSilKaç kilo şekere kaç litre su
YanıtlaSil5 litre suya 500 gr kireç
YanıtlaSilBeyaz kabak mı sarı kabak mı
YanıtlaSil