Bazlama tarifi-bazlama yapilisi - Yemek Tarifleri
Son Tarifler:

Bazlama tarifi-bazlama yapilisi

Hatayda özellikle resimdeki gibi sac üzerinde yapılan bazlamanın tadına doyum olmaz, özelikle sabah kahvaltıralaırına annelerimizin özenle hazırladığı bazlamalar vaz geçilmez damak lezzetlerimizdendir.Şimdi birde bazlama nasıl yapılır hadi bakalım.



Bazlama malzemesi
4 bardak un
1.5 bardak ılık su
1.5 çay kaşığı kuru maya (1/4 paket yaş maya)
1 çay kaşığı şeker
1 çay kaşığı tuz
Bazlama yapılışı

Tuzun, şekerin ve mayanın bulunduğu karışımı ılık suda eritmeniz gerekiyor. Hemen sonrasında karışıma biraz daha un katarak yumuşak bir kıvamda olacak şekilde yoğurmaya başlayın.
Sonra hazırladığınız hamurun üzerini ince bir bez yardımıyla örtmeli ve yaklaşık 2 saat bekleyerek hamurun 2 katına kadar çıkmasını diğer anlamda mayalanmasını beklemelisiniz.
Dinlenmiş olan hamuru beşe ayırın, kullanacağınız beze dışındaki bezeleri hafif nemli bir bezin üzerine koyun, bezelerin üzerlerini ıslak nemli bir bez ile kapatmalısınız. Bezeleri 10 dakika dinlendirdikten sonra açmaya başlayabilirsiniz. Yarım santim kalınlığında olacak biçimde açın.

Eğer hamurunuz hazır ise orta büyüklükteki ocağınızda teflon tavanızı ısıtmaya başlamalı ve ortalama birkaç dakika sonra hamuru teflon tava üzerine koymalısınız. İki tarafını da pişirmek için belirli aralıklarla bir ıspatula yardımıyla pişmekte olan hamuru çevirin. Ara ara sağa sola iterek daha iyi pişmesini sağlayabilirsiniz…
Hamur pişene kadar beklemeli ve kıvamına geldiğinde yerini yeni hamura bırakmalısınız. Unutmayın tavanın çok sıcak olması ve bununla birlikte hamurun yerinden hiç hareket ettirilmemiş olması hamurun tavaya yapışarak bazlama yapmayı bir hayal haline getirebilir.
Hele bunu birde resimdeki gibi sac üzerinde yaparsanız bazlamayı dahada güzel oluyor, annem öyle dedi:)))
Afiyet olsun
Share this article :

1 yorum:

Toplam Ziyaret Sayısı

 
Support : YEMEK TARİFLERİMİZ | HATAY YEMEKLERİ | YEMEK TARİFLERİ
Copyright © 2011. Yemek Tarifleri - All Rights Reserved
Diğer Sitelerimiz Creating Website Published by EN GÜZEL HATAY YEMEKLERİ
Proudly powered by HATAY