sam tatli nasil yapilir - sam tatli yapilisi resimli anlatim - Yemek Tarifleri
Son Tarifler:
Home » , , , , » sam tatli nasil yapilir - sam tatli yapilisi resimli anlatim

sam tatli nasil yapilir - sam tatli yapilisi resimli anlatim

İşte Hatay Tatlılarından en meşhuru, vaz geçilmez bir lezzetdir, hadi birlikte yapıp yiyelim, yapımı çok kolay korkmadan  hepemizin rahatlıkla yapabileceği bir tatlıdır,  hadi buyrun...

ŞAM TATLISI MALZEMELERİ
2 su bardağı süt
2 su bardağı şeker
4 su bardağı irmik
2 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1 çorba kaşığı tahin ( tepsinin dibine sürmek için)
1 su bardağı kavrulmuş fıstık

ŞAM TATLISI ŞERBET İÇİN
4 su bardağı
5 su bardağı şeker
2 damla limon suyu

ŞAM TATLISI YAPILIŞI
İlk olarak şeker ve sütümüzü iyice karıştıralım. Daha sonra içerisine vanilya, irmik ve kabartma tozunu da ekleyip, tekrar karıştıralım. Tepsimizin dibine tahinimizi sürelim. Tatlımızı yapmamız gereken günden bir akşam önce yapalım, ve ertesi gün sabaha kadar mayalanmaya bırakalım.

Ertesi gün mayalanan hamurumuzu pişireceğimiz tepsimize dökelim ve üzerine fıstıklarımızı dizelim. Hemen arkasından fırınımıza sürelim ve pişmesini bekleyelim.
Diğer taraftan şiremizi kaynatalım. Şeker ve suyumuzu 2 damla limon suyu ile, kaynamaya bırakalım. Kıvama gelince altını kapatalım. Şirenin soğumuş olması gerekiyor. Diğer taraftan pişmiş olan tatlımızı fırından çıkarıp, üzerine soğuk şerbetimizi dökelim. İyice çekinceye kadar bekleyelim. Soğuyunca şam tatlımızı hindistan cevizi ile süsleyip, servisimize sunalım. Son derece lezzetli olan bu tatlıyı, kolaylıkla yapabiliriz.
Afiyet olsun.
Share this article :

3 yorum:

  1. valla güzel site olmuş , iskenderunlu olarak çok begendim

    YanıtlaSil
  2. Çok severim bu tatlıyıda, teyzem çok güzel yapardı,kulakları çınlasın

    YanıtlaSil

Toplam Ziyaret Sayısı

 
Support : YEMEK TARİFLERİMİZ | HATAY YEMEKLERİ | YEMEK TARİFLERİ
Copyright © 2011. Yemek Tarifleri - All Rights Reserved
Diğer Sitelerimiz Creating Website Published by EN GÜZEL HATAY YEMEKLERİ
Proudly powered by HATAY