Cezeriye nasil yapilir resimli anlatim - Yemek Tarifleri
Son Tarifler:

Cezeriye nasil yapilir resimli anlatim


Cezerye Malzemeleri:
·         2 kg. siyah havuç     
·         1 kg. şeker     
·         500 gr. ceviz içi
·         3 yemek kaşığı nişasta Tarçın
·         Karanfil
·         1/2  su bardağı SU
·         1/2 limon suyu

Cezerye Yapılışı :  Havuçlar güzelce yıkanır. Kabukları sıyrılarak rendelenir veya kıyma makinesinden geçirilir. Rendelenen havuçlar bir tencereye alınır. Üzerine şeker, yarım bardak su ve yarım limon suyu ilave edilerek hafif ateşte suyunu çekinceye kadar pişirilir. Ateşten indirilmeden önce nişasta, baharat ve iri kıyılmış ceviz içi ilave edilerek iyice yedirilir. Bombeli bir şekil verilerek üzeri ceviz taneleri ile süslenip bir servis tabağına yerleştirilir. Buzdolabında sertleşmesi sağlanıp dilim dilim kesilerek servis edilir.


AFİYET OLSUN
antakya.com'dan alıntıdır
Share this article :

0 yorum:

Düşüncelerinizi Bizimle Paylaşın

Tell us what you're thinking... !

Toplam Ziyaret Sayısı

 
Support : YEMEK TARİFLERİMİZ | HATAY YEMEKLERİ | YEMEK TARİFLERİ
Copyright © 2011. Yemek Tarifleri - All Rights Reserved
Diğer Sitelerimiz Creating Website Published by EN GÜZEL HATAY YEMEKLERİ
Proudly powered by HATAY