· 2 kg. siyah havuç
· 1 kg. şeker
· 500 gr. ceviz içi
· 3 yemek kaşığı nişasta Tarçın
· Karanfil
· 1/2 su bardağı SU
· 1/2 limon suyu
Cezerye Yapılışı : Havuçlar güzelce yıkanır. Kabukları sıyrılarak rendelenir veya kıyma makinesinden geçirilir. Rendelenen havuçlar bir tencereye alınır. Üzerine şeker, yarım bardak su ve yarım limon suyu ilave edilerek hafif ateşte suyunu çekinceye kadar pişirilir. Ateşten indirilmeden önce nişasta, baharat ve iri kıyılmış ceviz içi ilave edilerek iyice yedirilir. Bombeli bir şekil verilerek üzeri ceviz taneleri ile süslenip bir servis tabağına yerleştirilir. Buzdolabında sertleşmesi sağlanıp dilim dilim kesilerek servis edilir.
AFİYET OLSUN
antakya.com'dan alıntıdır
0 yorum:
Düşüncelerinizi Bizimle Paylaşın
Tell us what you're thinking... !