işte Hatay'ın en özel lezzetlerinden Kağıt kebabı, sizlere bu yazıyı yazarken canım kağıt kebabı çekti, en güzel yapan yerler Antakya kapalı çarşıdadır, ailecek gider oturursunuz, istediğiniz kadar sipariş edebilirsiniz, her daim güzeldir kağıt kebabı Antakya çarşısında, sizlere kağıt kebabı tarifini verirken sofralar gözümün önüne geldi...
offff of
KAĞIT KEBABI MALZEMELERİ
- 1 kg ince kıyılmış az yağlı dana eti
- 3 baş sarımsak (ya da) 3 adet kuru soğan
- 2 demet maydanoz
- Tuz
- Karabiber
- Kırmızı biber
- 4 adet domates
- Yeşil ya da kırmızı biber
- 20-25 cm ebadında
- 5 adet mumlu kağıt
Önce 3 baş sarımsağı soyup, iyice eziyoruz. Ayıklanmış maydanozların saplarını kesip atıyoruz. Maydanozu kasapların kullandığı oval büyük satır ile ince ince kıyıyoruz (Satır yoksa mikserde yapabilirsiniz). Maydanoz ile sarımsağı 1 kg az yağlı dana etiyle iyice yoğuruyoruz. Üstüne isteğimize ve damak zevkimize göre karabiber, kırmızı pul biber, tuz ekliyoruz. Eti ve malzemeyi iyice yoğurup karıştırıyoruz. Yoğurduğumuz eti 5 eşit parçaya (200 gr) bölüyoruz. Mumlu kağıtları suyla ıslatıp herbir parçayı yuvarlak formda kağıdın üzerine 1 cm kalınlığında yayıyoruz. Kalın doğranmış biber ve domateslerden birer dilimle süsleyip kebabları tepsiye diziyoruz. Sonra fırına veriyoruz. Şimdiden afiyet olsun.
Kağıt kebabınız afiyet olsun...
http://www.hasseyahatdergisi.com/ alıntıdır
0 yorum:
Düşüncelerinizi Bizimle Paylaşın
Tell us what you're thinking... !