Günün Fırsatı

İcli Kofte Nasıl Yapilir Resimli Anlatim

MALZEMELER
- 1 Kg İnce Bulgur
- 1/2 Kg Dövülmüş Yağsız Et
- 1 Su Bardağı Un
- 3 Su Bardağı Su
- 1 Çorba Kaşığı Biber Salçası
- 1 Tatlı Kaşığı Kimyon
- 3 Limonun Suyu
- 1 Demet Maydanoz
- 1 Demet Maydanoz
- 8 Su Bardağı Su (haşlamak için)
- 1 Tatlı Kaşığı Tuz


İç malzemesi:
- 250 gr Köftelik Kıyma
- 125 gr Margarin
- 6 Orta Boy Soğan
- Karabiber, Pulbiber, Tuz


HAZIRLANIŞI
Soğanları küçük küçük doğrayın veya robotta kıyın. Köftelik kıymayı bir tavada kavurun. Kıyma suyunu çekince margarini ekleyin. Malzemeye soğanları ilave edip yarım saat kadar pişirin. Tuz ve baharatları ekleyip karıştırın. Soğuyunca buzdolabında bekleterek donmasını sağlayın.

Diğer tarafta bulguru büyük bir tepsiye alarak 3 su bardağı sıcak su ile ıslatın ve üzerini kapatın. Bulgurun suyu çekip şişmesi için 1 saat kadar bekletin.

Bulgurun üzerine dövülmüş yağsız kıyma, salça, 1 tatlı kaşığı kimyon, 1 tatlı kaşığı tuz ilave edin. Yarım su bardağı suyu elinizle serpip yoğurmaya başlayın. Bütün malzemeyi birbirine yedirecek şekilde iki elinizin arasında ovarak karışana kadar yoğurun. Bulgur yumuşayıncaya kadar ara sıra su serperek yoğurmayı sürdürün.

Bulgurlu karışımdan yumurta büyüklüğünde parçalar alıp ortasını başparmağınızla çukurlaştırarak ve elinizde çevirerek içli köftenin dışını hazırlayın. Donmuş olan iç malzemeden ortasındaki boşluğa doluncaya kadar kaşıkla doldurun, sonra kapatıp yuvarlayın.

Büyükçe bir tencerede 8 su bardağı suyu kaynatın. Kaynamakta olan suda hazırladığınız içli köfteleri haşlayın. Köfteler suyun üzerine çıkmaya başlayınca kevgirle alın. Hazırladığınız zeytinyağlı sarımsak sosu ile sıcak olarak servis yapın.

3 yorum:

AGABEY dedi ki...

offff of canım çekti, hanımmmmmmmmmmmm koş :))

elif demir dedi ki...

gerçekten süper bir lezzet

Adsız dedi ki...

yaa resimli anlatsananız bunu yaa :( yapıyorum ama düzgün olmuyooooo...........

Yorum Gönder

 
İskenderun Yemekleri. Design by Wpthemedesigner. Converted To Yemek Tarifleri By Anshul Tested by Blogger Templates.