Musebbek-halka-kerhane-tatlisi-nasil-yapilir - Yemek Tarifleri
Son Tarifler:

Musebbek-halka-kerhane-tatlisi-nasil-yapilir


HATAY MUTFAĞI MÜŞEBBEK TATLISI TARİFİ:
Bizim oralarda çokça yapılan tatlı çeşitlerindendir, hele birde yeni pişmiş Müşebbek tatlısına doyum olmuz, halka tatlısı diyende vardır, bazı yerlerde afedersiniz kerhane tatlısı da denir, sizlere bu yazımda müşebbek/kerhane/halka tatlısının tarifini vereceğim 


MÜŞEBBEK/HALKA/KERHANE TATLISININ  MALZEMELERİ :

- 350 gr. un
- Kızartma Yağı
- 450 gr. su
- Şurup
- 15 gr. maya

MÜŞEBBEK/HALKA/KERHANE TATLISININ YAPILIŞI :

Un, maya, su ve hazırlanan şurubun 15 gr'ı karıştınlır. Hamur boza kıvamına gelinceye kadar mikserde çırpılır. 10-15 dakika dinlenmeye bırakılır. Fritöze veya kızartma tavasına yağ konur.
Yağ yeterli ısıya gelince hamur, ucunda iri yıldız duy bulunan sıkma torbasına doldurulup yağın içine halka oluşturacak şekilde sıkılır. Hamurun kızarması için ısı biraz daha yükseltilir. Pişirilen tatlı hamuru isteğe bağlı olarak; ya soğuduktan sonra ya da hemen soğutulmuş şurubun içine atılır. 5 dakika bekletilir, şuruptan çıkarılıp servise hazır hale getirilir.
MÜŞEBBEK/HALKA/KERHANE TATLISININ ŞERBETİNİN HAZIRLANIŞI:

Bir tencerede 1 litre su ile 2000 gr. şeker kaynatılır. Şekerin iyice erimesi için ara sıra karıştırılır. Karışım kaynamaya başlayınca içine 10 damla limon suyu damlatılır. Kaynama sırasında tencere kenarında şekerlenme olmaması için tencerenin kenarları ıslak bir fırçayla silinir. 10 dakika kaynadıktan sonra soğumaya bırakılır.
Share this article :

1 yorum:

Toplam Ziyaret Sayısı

 
Support : YEMEK TARİFLERİMİZ | HATAY YEMEKLERİ | YEMEK TARİFLERİ
Copyright © 2011. Yemek Tarifleri - All Rights Reserved
Diğer Sitelerimiz Creating Website Published by EN GÜZEL HATAY YEMEKLERİ
Proudly powered by HATAY