Tepsi(Sini)-Kebabi-(HATAY)-nasil-yapilir - Yemek Tarifleri
Son Tarifler:

Tepsi(Sini)-Kebabi-(HATAY)-nasil-yapilir

Bizim memleketin olmazsa olması, bu lezzet başka şekilde olmaz yapılamaz, Hatay Usulü Sini kebabı, yada  Hatay Usulü Tepsi kebabı, adına ne derseniz ama mutlaka yapmanızı tavsiye ederim, bizim iskenderunda herkesin severek yaptığı yemeklerdendir, mahalle fırınları muhteşem lezzetler yüzünden buram buram kokar, Hataylı olmak ayrıcalıktır, çünkü Hatay yemeklerini nasıl yapılır, en iyi bizler biliriz.



MALZEMELER (köfte için)
1 kg. orta yağlı kıyma
2 diş sarımsak
1 adet küçük kuru soğan
1 bardak su
1 bağ maydanoz
1 çorba kaşığı domates salçası
Karabiber
Tuz
4 adet taze biber
2 yemek kaşığı toz biber
2 adet domates

YAPILIŞI
Maydanoz soğan ve sarımsak ince kıyılır. Toz biber baharat ve tuzla beraber kıymaya karıştırılıp iyice yoğrulur. 50 cm. çapında bir tepsinin içine kenarından 3 cm. yukarıda kalacak şekilde yayılır. Yayılan etin üstüne iri parçalar halinde domates ve biberler eklenip bir bardak suda eritilmiş domates salçası, üzerine boca edilerek 180 C 'lik fırında 30 dk. pişirilerek servis edilir.
Tepsi(sini) Kebabımız hazırdır, afiyet olsun.



Share this article :

0 yorum:

Düşüncelerinizi Bizimle Paylaşın

Tell us what you're thinking... !

Toplam Ziyaret Sayısı

 
Support : YEMEK TARİFLERİMİZ | HATAY YEMEKLERİ | YEMEK TARİFLERİ
Copyright © 2011. Yemek Tarifleri - All Rights Reserved
Diğer Sitelerimiz Creating Website Published by EN GÜZEL HATAY YEMEKLERİ
Proudly powered by HATAY