Lahmisini-Lahm-i-sini-(HATAY)-nasil yapilir - Yemek Tarifleri
Son Tarifler:

Lahmisini-Lahm-i-sini-(HATAY)-nasil yapilir





MALZEMELER
800 gr. kıyma
1 demet maydanoz
1 yemek kaşığı biber salçası
1 çay kaşığı acı biber salçası
1 tatlı kaşığı kimyon
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı pul biber
4 diş sarımsak
tuz
üzerine dökmek için;
1 yemek kaşığı domates salçası + 2 veya 3 bardak su
YAPILIŞI

Öncelikle mydanoz ince ince kıyılıp diğer bütün malzemelerle karıştırılır. Bu karışım iyice yoğrulup fırın tepsisine boşluk kalmayacak şekilde, her tarafına eşit incelikte yayılır. Üzerine salçalı su gezdirilip domates ve sivri biber ile süslenir.
35 dk. boyunca 200-250 derecede pişirilir.Ama Mahalle fırınında pişirilinse daha da güzel olur
Share this article :

0 yorum:

Düşüncelerinizi Bizimle Paylaşın

Tell us what you're thinking... !

Toplam Ziyaret Sayısı

 
Support : YEMEK TARİFLERİMİZ | HATAY YEMEKLERİ | YEMEK TARİFLERİ
Copyright © 2011. Yemek Tarifleri - All Rights Reserved
Diğer Sitelerimiz Creating Website Published by EN GÜZEL HATAY YEMEKLERİ
Proudly powered by HATAY