Home »
hatay-mutfagi
,
iskenderun-mutfagi
,
iskenderun-yemekleri
,
lahmısini tarifi
,
lahmisi nasıl yapılır
,
Lahmisini
» Lahmisini-Lahm-i-sini-(HATAY)-nasil yapilir
Lahmisini-Lahm-i-sini-(HATAY)-nasil yapilir
MALZEMELER
800 gr. kıyma
1 demet maydanoz
1 yemek kaşığı biber salçası
1 çay kaşığı acı biber salçası
1 tatlı kaşığı kimyon
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı pul biber
4 diş sarımsak
tuz
üzerine dökmek için;
1 yemek kaşığı domates salçası + 2 veya 3 bardak su
YAPILIŞI
Öncelikle mydanoz ince ince kıyılıp diğer bütün malzemelerle karıştırılır. Bu karışım iyice yoğrulup fırın tepsisine boşluk kalmayacak şekilde, her tarafına eşit incelikte yayılır. Üzerine salçalı su gezdirilip domates ve sivri biber ile süslenir.
35 dk. boyunca 200-250 derecede pişirilir.Ama Mahalle fırınında pişirilinse daha da güzel olur
0 yorum:
Düşüncelerinizi Bizimle Paylaşın
Tell us what you're thinking... !