Tuzlu Yoğurtlu PAzı Sapı Malzemeler:
Bir demet pazı (zılk)
1 baş soğan
4-5 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı toz nane
2 çorba kaşığı tereyağı
4-5 çorba kaşığı tuzlu yoğurt
Tuzlu Yoğurtlu PAzı Sapı Hazırlanışı:
Zılkın yaprakları kopartılarak sadece sapları yıkanıp soyulur. Bir santim uzunluğunda doğranıp suda haşlanır. Ayrı bir tencerede ufak doğranmış soğanlar yağda öldürülür. Diğer taraftan haşlanmış sapların suları süzülüp tenceredeki soğana ilave edilir. Daha sonra tuzlu yoğurt, nane, sarımsak konarak karıştırılır. Sıcak servis yapılırken arzu edilirse üstüne biraz tozbiber serpilir.
hatay
yöresel yemekleri resimli, hatay yöresel yemekleri, hatay
yemekleri tarifleri resimli, hatay yemekleri yemek tarifleri, hatay
yemekleri resimli, hatay ev yemekleri, hatay meşhur yemekleri, hatay yöresi
yemekleri, hatay et yemekleri, hatay yemekleri isimleri, hatay mutfağı
yemekleri, hatay yemekleri listesi, hatay mezeleri tarifi, hatay yöresel
yemekleri nelerdir, hatay yemekleri tepsi kebabı, hatay antakya yemekleri, hatay
ın yöresel yemekleri, hatay yöresel yemekleri isimleri, hatay yemekleri resimli
yemek ta, hatay yemekleri kömbe, hatay mutfağı mezeleri, hatay mezeleri ve
tarifleri, hatay mezeleri yemek tarifleri, hatay yemekleri ve tatlıları, hatay
meşhur yemekleri ve tarifleri, hatay yöresel yemekleri resimli, yöresel hatay
yemekleri, hatay usulu patlıcan yemekleri, hatay ın ünlü yemekleri, hatay mezeleri resimli, hatay yemekleri nelerdir, hatay mezeleri
muhammara, hatay ünlü yemekleri, hatay soğuk mezeleri, hatay patlıcan
yemekleri, hatay
ın meşhur yemekleri
0 yorum:
Düşüncelerinizi Bizimle Paylaşın
Tell us what you're thinking... !