Yüksük-çorbası-nasıl-yapılır-resimli-anlatım - Yemek Tarifleri
Son Tarifler:

Yüksük-çorbası-nasıl-yapılır-resimli-anlatım

YÜKSÜK ÇORBASI

 

Dünya’nın en güzel şehrinden muhteşem bir lezzeti daha sizlerin beğenisine sunuyoruz, yapımı karmaşık görünebilir ama aslında çok kolay, biraz zaman alır, ancak ortaya çıkan lezzet muhteşemdir, sizler için özel olarak hazırladığımız enfes yemeklerden yüksük çorbası. Adı çorba da olsa tarifi gördükten sonra bence yemek demek daha doğru olur, Eğer daha önce tatma fırsatı bulamadıysanız ısrarla tavsiye ediyorum. Yinemi mi çok konuştuk buyurun doyurucu ve lezzetli yüksük çorbasının tarifine geçelim.

Malzemeler:

- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 limonun suyu
- 1 yemek kaşığı salça
1,5 litre et suyu
- 2 çay bardağı nohut


Hamur malzemeleri :

- 4 çay bardağı un

- Yarım su bardağı su

- 1 adet yumurta

- Tuz


Harç malzemeleri :

1 adet orta boy soğan

200 gram kıyma

- Karabiber


Yüksük Çorbası Tarifi :


Bir gece önceden nohutları ıslatalım, yada hazır haşlanmış nohut kullanabilirsiniz, sonra nohutları haşlayıp suyunu süzün. Bir karıştırma kabında kıyma, ince ince doğradığınız soğanı ve karabiberi bir güzel yoğurup harcını hazırlayın.

Ayrı bir kaba un ve tuzu alıp eleyin ortasını havuz gibi açın içine yumurta ve suyu ilave edin. Kulak memesi kıvamında bir hamur elde edene kadar yoğurun ve bir süre dinlendirin. Dinlendirdiğiniz hamurdan bezeler alın mantı hamuru  şeklinde açın, açtığınız hamurdan baş parmağının ucu kalınlığında kareler kesin. Kare hamurların ortasına daha önce hazırladığınız harçtan koyup çapraz bir şekilde üçgen gibi kapatın. Diğer iki ucu serçe parmağınız etrafında birleştirip yüzük biçiminde kapatın. Bildiğimiz mantı işte J

Kalan hamur parçalarını da küçük parçalar halinde keserek kızartıp çorba içerisine ekerseniz, çıtır ve ayrı  bir lezzet katarsınız.

Büyük ve genişçe bir tencerede et suyunu kaynatın. Kaynayan et suyunun içerisine nohutları ve hazırladığınız hamurları içine ilave edin. Çıtırları da burada ekleyelim,  Hamurlar pişinceye kadar pişirin. bir tavada tere yağını eritip salça ve naneyi kavurun, kaynayan çorbaya veya servis yaparken tabakların üzerine dökün. Muhteşem lezzet Yüksük Çorbası bazıları Mantılı Çorba'da diyorlar  servise hazır.



Afiyet olsun.


hatay yöresel yemekleri resimli, hatay yöresel yemekleri, hatay yemekleri tarifleri resimli, hatay yemekleri yemek tarifleri, hatay yemekleri resimli, hatay ev yemekleri, hatay meşhur yemekleri, hatay yöresi yemekleri, hatay et yemekleri, hatay yemekleri isimleri, hatay mutfağı yemekleri, hatay yemekleri listesi, hatay mezeleri tarifi, hatay yöresel yemekleri nelerdir, hatay yemekleri tepsi kebabı, hatay antakya yemekleri, hatay ın yöresel yemekleri, hatay yöresel yemekleri isimleri, hatay yemekleri resimli yemek ta, hatay yemekleri kömbe, hatay mutfağı mezeleri, hatay mezeleri ve tarifleri, hatay mezeleri yemek tarifleri, hatay yemekleri ve tatlıları, hatay meşhur yemekleri ve tarifleri, hatay yöresel yemekleri resimli, yöresel hatay yemekleri, hatay usulu patlıcan yemekleri, hatay ın ünlü yemekleri, hatay mezeleri resimli, hatay yemekleri nelerdir, hatay mezeleri muhammara, hatay ünlü yemekleri, hatay soğuk mezeleri, hatay patlıcan yemekleri, hatay ın meşhur yemekleri 

Share this article :

2 yorum:

Toplam Ziyaret Sayısı

 
Support : YEMEK TARİFLERİMİZ | HATAY YEMEKLERİ | YEMEK TARİFLERİ
Copyright © 2011. Yemek Tarifleri - All Rights Reserved
Diğer Sitelerimiz Creating Website Published by EN GÜZEL HATAY YEMEKLERİ
Proudly powered by HATAY