Ispanaklı Fellah Köftesi Tarifi - Yemek Tarifleri
Son Tarifler:

Ispanaklı Fellah Köftesi Tarifi

Yöresel Hatay Yemekleri ülkemizde en yaygın ve en çok sevilen mezelerdir. Muhteşem Hatay Yemekleri tat olarak da yörenin kültür, adet, gelenek ve göreneklerini de yansıttığından Hatay Yemekleri ismi ile anılmakta ve tüm Dünya bu şekilde tanımaktadır.

Ispanaklı Fellah Köftesi Tarifi başlıklı yazımızda sizlere Hatay Yemeklerinden muhteşem bir lezzet daha paylaşacağım, buyurun tarife…

Ispanaklı Fellah Köftesi Tarifi İçin Malzemeler

ü                3 su bardağı ince bulgur
ü                2 yemek kaşığı biber salçası
ü                3 yemek kaşığı un
ü                1 tatlı kaşığı kimyon
ü                1 tatlı kaşığı fesleğen
ü                2 tatlı kaşığı tuz
ü                2 diş sarımsak
ü                sıvı yağ
ü                1 kilo yıkanmış haşlanmış ıspanak
ü                Bulguru ıslatmak ve haşlamak için su


Ispanaklı Fellah Köftesi Tarifi Yapılışı

Önce geniş ağızlı büyükçe bir karıştırma kabını mutfakta saklandığı yerden bulalım, bulgur yoğurma kabına alınır. Bir su bardağı su ile ıslatılır. (isterseniz sıcak su ekleyerek fellah köftesi tarifinde olduğu gibi daha kısa sürede olur)
İyice yumuşayan bulgura salça, tuz, kimyon, fesleğen eklenir ve yoğrulmaya devam edilir.
Kıvama gelen bulgura küçük top
şekilleri verilir. Topların ortasına parmakla bastırılır. Tüm bulgurlar yuvarlandıktan sonra tencerede kaynamakta olan (1 çay kaşık tuzlu) suya bırakılır ve 5 dakika kadar haşlanır.
Tepsiye 1 kahve fincanı sıvı ya
ğ, üzerine 1 yemek kaşığı biber salçası, 2 diş rendelenmiş sarımsak konulur karıştırılır. Haşlanıp süzülen toplar yağlı karışıma eklenir. Üzerine haşlanmış olan ıspanak eklenir, karıştırılır ve servise sunulur.
        Böylelikle servise hazır hale gelen ıspanaklı fellah köftesi afiyet olsun,

Burada da diğer fellah köftesi tarifimi bulabilirsiniz, diğer tarifim için tıklayın

Afiyet ossun.

Yorum etmeyi unutman… J


hatay yöresel yemekleri resimli, hatay yöresel yemekleri, hatay yemekleri tarifleri resimli, hatay yemekleri yemek tarifleri, hatay yemekleri resimli, hatay ev yemekleri, hatay meşhur yemekleri, hatay yöresi yemekleri, hatay et yemekleri, hatay yemekleri isimleri, hatay mutfağı yemekleri, hatay yemekleri listesi, hatay mezeleri tarifi, hatay yöresel yemekleri nelerdir, hatay yemekleri tepsi kebabı, hatay antakya yemekleri, hatay ın yöresel yemekleri, hatay yöresel yemekleri isimleri, hatay yemekleri resimli yemek ta, hatay yemekleri kömbe, hatay mutfağı mezeleri, hatay mezeleri ve tarifleri, hatay mezeleri yemek tarifleri, hatay yemekleri ve tatlıları, hatay meşhur yemekleri ve tarifleri, hatay yöresel yemekleri resimli, yöresel hatay yemekleri, hatay usulu patlıcan yemekleri, hatay ın ünlü yemekleri, hatay mezeleri resimli, hatay yemekleri nelerdir, hatay mezeleri muhammara, hatay ünlü yemekleri, hatay soğuk mezeleri, hatay patlıcan yemekleri, hatay ın meşhur yemekleri 
Share this article :

0 yorum:

Düşüncelerinizi Bizimle Paylaşın

Tell us what you're thinking... !

Toplam Ziyaret Sayısı

 
Support : YEMEK TARİFLERİMİZ | HATAY YEMEKLERİ | YEMEK TARİFLERİ
Copyright © 2011. Yemek Tarifleri - All Rights Reserved
Diğer Sitelerimiz Creating Website Published by EN GÜZEL HATAY YEMEKLERİ
Proudly powered by HATAY