İçli Köfte (Oruk ) Nasıl Yapılır
Hatay’ın bir
başka eşsiz lezzeti Oruk (İçli Köfte) nasıl yapılır, Hatay’lı olarak size en
güzel tarifi vereceğim, bu yazıyı okuduktan sonra sizlerde İçli Köfte (Oruk)
yapacaksınız, Buyurun İçli Köfte Oruk tarifine…
Oruk ( İçli Köfte ) Malzemeleri:
2 çorba kaşığı pul biber
1 çorba kaşığı acı biber salçası
1 kilo az yağlı et
2 adet orta boy soğan
4 çay bardağı bardağı zeytinyağı
1 kilo köftelik bulgur
1 çorba kaşığı tatlı biber salçası
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı kimyon
3 çorba kaşığı un
Oruk
İçi için malzemeler:
Yarım su bardağı zeytinyağı
2 çay bardağı kıyılmış ceviz içi
3 adet orta boy soğan
1 tatlı kaşığı tuz
Yarım kilo az yağlı kıyma
Bir tutam maydanoz
Yarım tatlı kaşığı karabiber
Hatay Yöresi Oruk(İçli) Tarifi:
Önce köftelik
bulguru sıcak su ile ıslatın ve 15 -20 dakika beklemeye bırakın. Bu arada içini
hazırlamak amacıyla, bir tencerede kıymayı
kavurun. İçine ince kıyılmış soğan, tuz ve yağ ilave ederek soğanlar
hafif pembeleşinceye kadar kavurmaya devam edin. Ateşten aldığınız kıymaya
karabiber, kıyılmış maydanoz ve ceviz içi (isteğe bağlı) ekleyerek karıştırın
ve bir kenarda soğumaya bırakın.
Ardından
yeterince ıslanıp yumuşayan köftelik bulgura ince kıyılmış soğan, salça, pul
biber, un, tuz ve kimyon ilave edin, karıştırın.
Tüm malzemeyi
iki defa kıyma makinesinden geçirin. Yağsız olarak alınan eti, makinede çekerek
bir macun kıvamına getirin.
Büyük bir
ceviz büyüklüğünde parçalar alarak işaret parmağınızın yardımıyla içini oyun,
bu işlemi yaparken elinizi suya bandırarak yaparsanız, zorlanmadan içli köfteyi
hazırlarsınız, Sonra içine hazırladığınız kıyma ile doldurup ağzını kapayın,
ıslak avucunuzla şekil verin. Bu şekilde hazırladığınız içli köfteleri tepsiye
dizin.
İçli Köfteyi kızartmak
için;
Tepsideki İçli Köfteleri derince bir tavada fazla
çevirmeden kızartabilirsiniz,
İçli Köfteyi fırında
yapmak için;
Bolca yağlanmış tepsi ye dizilen İçli Köfteleri yaklaşık 20
dakika kadar pişirin,
İçli Köfteyi haşlama
yapmak için;
Tepsideki İçli Köfteleri derince bir tencerede yaklaşık 20
dakika kadar pişirin, üzerine yoğurt dökerek servis yapın…
Hatay yöresel Yemeklerinden İçli Köfte ( Oruk ) Tarifini hepimiz
öğrendik mi, anlamadığınız yer varsa, facebook sayfamıza üye olup messergerden
sorabilirsiniz, yada yorum yaparak soru ve taleplerinizi belirtebilirsiniz...
Afiyet olsun.
Yorum yapın bre keni J
hatay
yöresel yemekleri resimli, hatay yöresel yemekleri, hatay
yemekleri tarifleri resimli, hatay yemekleri yemek tarifleri, hatay
yemekleri resimli, hatay ev yemekleri, hatay meşhur yemekleri, hatay yöresi
yemekleri, hatay et yemekleri, hatay yemekleri isimleri, hatay mutfağı
yemekleri, hatay yemekleri listesi, hatay mezeleri tarifi, hatay yöresel
yemekleri nelerdir, hatay yemekleri tepsi kebabı, hatay antakya yemekleri, hatay
ın yöresel yemekleri, hatay yöresel yemekleri isimleri, hatay yemekleri resimli
yemek ta, hatay yemekleri kömbe, hatay mutfağı mezeleri, hatay mezeleri ve
tarifleri, hatay mezeleri yemek tarifleri, hatay yemekleri ve tatlıları, hatay
meşhur yemekleri ve tarifleri, hatay yöresel yemekleri resimli, yöresel hatay
yemekleri, hatay usulu patlıcan yemekleri, hatay ın ünlü yemekleri, hatay mezeleri resimli, hatay yemekleri nelerdir, hatay mezeleri
muhammara, hatay ünlü yemekleri, hatay soğuk mezeleri, hatay patlıcan
yemekleri, hatay
ın meşhur yemekleri
Yaptım bre keni
YanıtlaSil