Kaytaz Böreği Tarifi-Hatay - Yemek Tarifleri
Son Tarifler:

Kaytaz Böreği Tarifi-Hatay

         Hatay Yöresel Yemeklerinden bu kez de sizlere Meşhur Kaytaz Böreği nasıl yapılır onu anlatıcam, Hataylı olun olmayın, Hatay Yemeklerine az biraz ilgi duyan her insanımızın Kaytaz Böreğinden haberi vardır. Bende bu enfes lezzetimizin tarifini sizlere veriyorum buyurun…

Kaytaz Böreği Malzemeleri:
ü Hamur mayası,
ü 750 gram yağsız kıyma et,
ü 3 tatlı kaşığı domates salçası,
ü 3 çay bardağı sıvı yağ,
ü 1 çay bardağı yoğurt,
ü 3 adet orta boy soğan,
ü 1 çay bardağı sızma zeytinyağı,
ü 1 kg un,
ü Yarım çay bardağı nar ekşisi,
ü Tuz,
ü Karabiber
ü 2 çorba kaşığı tahin

Kaytaz Böreği Yapılışı
         Bir karıştırma kabına unu, bu una yetecek kadar su, bir çay bardağı yoğurt, bir çay bardağı zeytinyağı ve hamur mayası ilave edin, bir güzel yoğurun ve dinlenmesi için kenarda bekletin.
         Bir doğrama tahtasında soğanları ince ince doğrayın. Ayrı bir karıştırma kabına yağsız kıymayı, doğradığınız soğanları, tuz,karabiber ,nar ekşisi, domates salçası ve üç çay bardağı sıvıyağı ilave ederek harmanlayın.
         Diğer taraftan bir kenarda dinlenmeye bıraktığınız mayalanmış hamurdan yumurtadan biraz küçük bezeler alın, önceden yağladığınız bir tezgahta yağladığınız elinizle incecik açın ve hamuru katlayın. Tekrar açın ve iskambil destesi büyüklüğünde ama köşeleri oval bir dikdörtgen şekil verin.
         Diğer tarafta tabanını yağladığınız tepsinin içine açtığınız hamurları dizin. Daha sonra tepsideki kaytaz hamurlarının üzerine daha önce hazırladığınız kıymalı harçtan göz kararı alıp yerleştirin.
         Son olarak üzerini hafif yağlayın ve önceden 180 derecede ısıtılmış fırına sürün.
Afiyet ossun...

Diğer tariflerimiz için buradan devam edebilirsiniz


hatay yöresel yemekleri resimli, hatay yöresel yemekleri, hatay yemekleri tarifleri resimli, hatay yemekleri yemek tarifleri, hatay yemekleri resimli, hatay ev yemekleri, hatay meşhur yemekleri, hatay yöresi yemekleri, hatay et yemekleri, hatay yemekleri isimleri, hatay mutfağı yemekleri, hatay yemekleri listesi, hatay mezeleri tarifi, hatay yöresel yemekleri nelerdir, hatay yemekleri tepsi kebabı, hatay antakya yemekleri, hatay ın yöresel yemekleri, hatay yöresel yemekleri isimleri, hatay yemekleri resimli yemek ta, hatay yemekleri kömbe, hatay mutfağı mezeleri, hatay mezeleri ve tarifleri, hatay mezeleri yemek tarifleri, hatay yemekleri ve tatlıları, hatay meşhur yemekleri ve tarifleri, hatay yöresel yemekleri resimli, yöresel hatay yemekleri, hatay usulu patlıcan yemekleri, hatay ın ünlü yemekleri,hatay mezeleri resimli, hatay yemekleri nelerdir, hatay mezeleri muhammara, hatay ünlü yemekleri, hatay soğuk mezeleri, hatay patlıcan yemekleri, hatay ın meşhur yemekleri 

Share this article :

0 yorum:

Düşüncelerinizi Bizimle Paylaşın

Tell us what you're thinking... !

Toplam Ziyaret Sayısı

 
Support : YEMEK TARİFLERİMİZ | HATAY YEMEKLERİ | YEMEK TARİFLERİ
Copyright © 2011. Yemek Tarifleri - All Rights Reserved
Diğer Sitelerimiz Creating Website Published by EN GÜZEL HATAY YEMEKLERİ
Proudly powered by HATAY