Mumbar Nasıl Yapılır ?
Bu yazımızda sizlere Hatay Yemeklerinden Mumbar tarifini anlatacağım, Bumbar diyenlerde var, yada Bumbar Tarifi :))
Hatay'ın en özel lezzetlerindendir..BUyrun tarifimize
MUMBAR Malzemeleri:
1 kg. koyun bumbar (kalın bağırsak)
400 gr. Pirinç
200 gr. kıyma
1 büyük baş soğan
Karabiber-tuz
MUMBAR Yapılışı
Bumbarın üstündeki fazla yağlar ayıklanır. Bol su ile yıkanır. Daha sonra suyun altında tersi çevrilir. (Bunların ucu musluğa takılarak tazyikli su ile rahatça çevrilmesi sağlanır) Çevrilen mumbarlar nar ekşisi ile ovularak yıkanır. Bumbarlar nar ekşisi içinde bir gece dinlendirilir. Ertesi gün tekrar yıkanarak çevrilir. Diğer taraftan pirinç ayıklanıp yıkanır. Soğan ince doğranarak karabiber,tuz ile ovulup kıyma ile birlikte pirince ilave edilir. Bağırsağın ağzı içe doğru kıvrılır, avuç içine alınır malzeme doldurulmaya başlanır. Bu durumda bağırsağın yağlı kısmı içe, yağsız kısmı dışa kayar. Doldurma işlemi bittikten sonra iplikle sıkıca bağlanır. Tekrar yıkanır ve ve bumbarın üstünü kapatacak kadar su ilave edilip ateşe konur. Bumbarın piştiğini anlamak iççin çatalın ucuyla deneme yapılır. Çatal bumbara kolaylıkla giriyorsa pişmiş demektir. Arzu edilirse piştikten sonra yağda kızartılır veya fırınlanır
Afiyet olsun Mumbar Dolmanız...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
YanıtlaSilmükemmel bir lezzet elinize dilinize sağlık
YanıtlaSil