Hadi biraz tatlı yapalım, ağzımız tatlansın, yine yöresel lezzetlerimizden, kebbet tatlısı tarifi, sizlere bu yazımızda Kebbet tatlısı nasıl yapılır anlatacağım, emin olun hepiniz yapacaksınız, çekinmeyin lütfen yapamam olmuyor diye, deneyin, eksiklerinizi görün bir sonrakinde daha güzel yapacaksınız, BUyrun Kebbet Tatlısına
Kebbet Malzemeleri:
Kebbet ,
şeker,
limon suyu
limon suyu
Kebbet Yapılışı:
1.Kebbetlerin kabukları düzgünce soyulur ve kabuklar dilim dilimlenir.
2.Dilimlenen kabuklar, bir saat kadar suda haşlanır ve soğumaya bırakılır.
3.Kabuklar 2-3 gün sulan değiştirilmek suretiyle bekletilir. Bu işlemden amaç, kabukların acılığının giderilmesidir.
4.Şeker, bir miktar su ve limon suyu ile kaynatılır.
5.Acılığı giderilmiş ve suyu sıkılmış kabuklar bu şerbetin içine atılır ve soğuduktan sonra, servise hazır hale gelir.
tebriklr
YanıtlaSilmeyve ismini ilk kez duydum, denicem bakalım nasıl olucakk
YanıtlaSilTatlısı da varmış
YanıtlaSil