Bizim oraların değişik lezzetlerinden belkide ismi sizde farklıdır, ancak biz mütebbel der, bu isimle anar ve sıkça tüketiriz, beğeninize sunmak istedim, düşüncelerenizi yorum olarak belirtirseniz çok mutlu oluruz
Malzemeler:
Bir yemeklik kabak
Bir kase yoğurt(taze veya ezilmiş süzme yoğurt farketmez)
Bir kaşık tahin(mutlaka beyaz tahin kullanın,çifte kavrulmuş tahin hoş olmuyor)
Bir diş sarımsak
Bir kaşık zeytinyağı
Bir tatlı kaşığı sıvı yağ,tuz.
Kabağın kabuklarını soyup rendeleyin, sıvı yağda çevirin.Diğer tarafta yoğurt, tahin, sarımsak ve tuzu karıştırın.Kabakları ekleyip tekrar karıştırın.Servis tabağına alıp zeytinyağı ve pul biberle servis edin.
İsterseniz dolma yaptığınız kabakların içini bu şekilde değerlendirebirsiniz.Haşlayıp, çatalla ezip, hazırlamakta mümkün.
Bir yemeklik kabak
Bir kase yoğurt(taze veya ezilmiş süzme yoğurt farketmez)
Bir kaşık tahin(mutlaka beyaz tahin kullanın,çifte kavrulmuş tahin hoş olmuyor)
Bir diş sarımsak
Bir kaşık zeytinyağı
Bir tatlı kaşığı sıvı yağ,tuz.
Kabağın kabuklarını soyup rendeleyin, sıvı yağda çevirin.Diğer tarafta yoğurt, tahin, sarımsak ve tuzu karıştırın.Kabakları ekleyip tekrar karıştırın.Servis tabağına alıp zeytinyağı ve pul biberle servis edin.
İsterseniz dolma yaptığınız kabakların içini bu şekilde değerlendirebirsiniz.Haşlayıp, çatalla ezip, hazırlamakta mümkün.
anlatım çok güzel teşekkürler
YanıtlaSil