Güzel memleketim Hatay'ın yine nadide lezzetlerinden, Arap Kebabı nasıl yapılır, bu yazımda da onu anlatacağım, umarım Arap Kebabı tarifimi de beğenirsiniz...
Arap Kebabı Malzemeleri:
· 500 gr kıyma
· 500 gr kuru soğan
· 7 adet yeşil taze biber
· 500 gr domates
· 1 fiske karabiber
Arap Kebabı Yapılışı:
Kıymayı bir tencereye koyup güzelce kavurun kuru soğanları ortadan ikiye bölerek halka halka doğrayın taze yeşil biberleride halka halka doğrayarak kıymaya karıştırın kısık ateşte soğanlar ölünceye kadar pişirin doğradığınız domatesleri tenceredeki diğer karışımların üzerine dökün bir fiske tuz koyarak biraz kapağı kapalı olarak pişirin daha sonra kapağını açarak 15 dakika daha pişirerek özleşmesini sağlayın pişen arap kebabının üzerine bir fiske karabiber ve maydanoz serperek servis yapınız.
Afiyet olsun
.
güzel tarif, basit ve net
YanıtlaSil